Liberia, Costa Rica

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Liberia
—  Municipiu  —
Catedrala din Liberia
Catedrala din Liberia
Liberia se află în Costa Rica
Liberia
Liberia
Liberia (Costa Rica)
Poziția geografică
Coordonate: 10°37′52″N 85°26′26″V ({{PAGENAME}}) / 10.63111°N 85.44056°V

ȚarăCosta Rica Costa Rica
ProvincieGuanacaste
Prima atestare documentară1729

Guvernare
 - PrimarCarlos Luis Marín Muñoz

Suprafață
 - Total563,57 km²
Altitudine144 m.d.m.

Populație (2000)
 - Total39,242 locuitori

Fus orarUTC-6 (-6)
Cod poștal50101

Prezență online
OpenStreetMap relation Modificați la Wikidata

Liberia este capitala și cel mai mare oraș al provinciei Guanacaste, Costa Rica, aflat la 215 km nord-vest de capitala țării San José. Liberia este supranumit „la ciudad blanca” (orașul alb) de către localnici datorită pietrei albe folosită la pavarea străzilor și datorită clădirilor finisate în alb.[1]

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Cu o populație de aproximativ 35.000 de locuitori, Liberia este centrul regional din nord-vestul Costa Ricăi. În centrul orașului se află o catedrală modernă, înconjurată de magazine, restaurante și un parc. Liberia găzduiește în fiecare an, în luna iulie, o expoziție cu ocazia aniversării anexării provinciei Guanacaste la 25 iulie 1824.

Aeroportul Internațional Daniel Oduber Quirós este situat la șase kilometri la vest de oraș pe drumul înspre Nicoya, fiind al doilea aeroport ca mărime al Costa Ricăi, după Aeroportul Internațional Juan Santamaría din San José, și asigură legătura cu câteva orașe din Statele Unite ale Americii și Canada și Londra, Regatul Unit.

Coasta Pacificului cu plajele del Coco, Hermosa, Tamarido și peninsula Papagayo se află la mai puțin de 40 de kilometri de oraș. Alte atracții turistice ale orașului și din împrejurimi sunt muzeul de Sabanero, safari-ul african „Africa Mia” situat la 4 kilometri sud de oraș și Parcul Național al vulcanului Rincón de la Vieja situat în nord-est.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Periódico Mensaje: Heraldo de la Región Chorotega “Liberia Celebró sus 242 Años de Origen.” September- October 2011. Edición 290.