Jerry Chang

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jerry Chang
Date personale
Născut (42 de ani) Modificați la Wikidata
Taipei, Taiwan Modificați la Wikidata
Cetățenie Taiwan Modificați la Wikidata
Religieprotestantism Modificați la Wikidata
Ocupațiecompozitor
chitarist Modificați la Wikidata
Activitate
StudiiNational Hualien Senior High School[*][[National Hualien Senior High School (national senior high school in Hualien City)|​]]  Modificați la Wikidata
Gen muzicalrock alternativ  Modificați la Wikidata
Instrument(e)chitară  Modificați la Wikidata
Prezență online

Jerry C (n. , Taipei, Taiwan), cunoscut și sub numele de Jerry Chang, este un compozitor și chitarist de origine taiwaneză. Este cunoscut cel mai bine pentru piesa lui “Canon Rock”, o versiune rock a lui Johann Pachelbel – Canon in D. A început să cânte la chitară la 17 ani și la pian înainte de 15. Stilul lui a fost influențat de muzica clasică, chitariștii neoclasici și de formații cum ar fi Helloween și L’arc~en~Ciel.

Cea mai faimoasă creație a sa este “Canon Rock”, a devenit o senzație după ce chitaristul sud-koreean Jeong-Hyun Lim a cântat cover-ul în 2005. Melodia a atras multă atenție din partea mediei; creațiile sale au apărut în ziare, pe bloguri, emisiuni TV și posturi de radio din toată lumea. Videoul poate fi văzut și downloadat de pe site-ul lui oficial, împreună cu multe alte opere muzicale.

Chang a semnat un contract de înregistrări cu marca taiwaneză Him International Music. Deși niciun anunț oficial nu a venit din partea celor de la HIM, compania a început să creeze un website pentru Chang în anul 2007. Răspunzând scrisorilor primate de la fani, el a anunțat că el chiar a semnat un contract și că lucrează cu prietenul lui Tank.