How Men Propose

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
How Men Propose
Rating
Titlu originalHow Men Propose
Genfilm mut
film de comedie  Modificați la Wikidata
RegizorLois Weber[*]  Modificați la Wikidata
ScenaristLois Weber[*]  Modificați la Wikidata
ProducătorLois Weber[*]  Modificați la Wikidata
DistribuțieMargarita Fischer[*][[Margarita Fischer (American actress (1886–1975))|​]]
Phillips Smalley[*][[Phillips Smalley (American actor and film director)|​]]
Lois Weber[*]  Modificați la Wikidata
Premiera  Modificați la Wikidata
Durata6 min.[1]  Modificați la Wikidata
Țara Statele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
Limba originală  Modificați la Wikidata
Prezență online

How Men Propose este un film american mut, scurt, de comedie din 1913, de obicei atribuit lui Lois Weber și Phillips Smalley ca regizori și lui Weber ca scenaristă și producătoare, deși aceste lucruri nu pot fi confirmate.[2] Recent, specialiștii nu au inclus filmul în filmografia lui Weber,[3] iar Biblioteca Congresului, în timp ce îl atribuie lui Weber, observă că „regizorul este necunoscut, dar ar putea fi Lois Weber”.[4] Filmul a fost produs de Crystal Film Company și distribuit de către Universal Film Manufacturing Company.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Sinopsis[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Trei prieteni, fără să știe, îi cer mâna succesiv unei femei pe nume Grace Darling, toți trei primind o fotografie de-a ei ca semn de acceptare. Înapoi în apartamentul pe care îl împart, bărbații își prezintă cu mândrie unul altuia fotografiile a celei care fiecare dintre ei spera că va fi viitoarea lui soție. Dându-și seama că au fost înșelați, bărbații încearcă să o confrunte pe femeia care, între timp, a plecat din apartamentul său, lăsându-le fiecăruia câte o scrisoare prin servitoarea ei. Bărbații află că Grace Darling era de fapt o jurnalistă care scria un articol despre modul de curtare al bărbaților și care căuta răspunsuri la întrebarea „cum cer mâna bărbații”.

Trivia[modificare | modificare sursă]

How Men Propose este cel mai vechi film cu Margarita Fisher într-un rol principal care este disponibil pe DVD.[5] Filmul și interpretarea lui Fisher au fost descrise ca „o afirmare jucăușă și energică a puterii feminine, în care Margarita [Fisher] demonstrează că este o actriță talentată, în întregime familiarizată cu cerințele unice ale intepretării în film”.[6]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „How Men Propose”, Internet Movie Database 
  2. ^ „Lois Weber – Women Film Pioneers Project”. wfpp.cdrs.columbia.edu. Accesat în . 
  3. ^ E.g. Stamp, Shelley (). Lois Weber in Early Hollywood. Berkeley: University of California Press. pp. 337–352. ISBN 9780520284463. 
  4. ^ „LC Catalog - Item Information (Full Record)”. catalog.loc.gov (în engleză). Accesat în . 
  5. ^ St. Romain, Theresa (). Margarita Fisher: A Biography of the Silent Film Star. Jefferson, North Carolina/London: McFarland Publishers. p. 51. ISBN 978-0786469338. 
  6. ^ St. Romain, Theresa (). Margarita Fisher: A Biography of the Silent Film Star. Jefferson, North Carolina/London: McFarland Publishers. p. 52. ISBN 978-0786469338.