Discuție Utilizator:Strainu/Serii de articole

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 15 ani de Strainu în subiectul Propuneri

Propuneri[modificare sursă]

Aş propune ca un articol din seria de cioturi să fie considerat dezvoltat suficient pentru a fi menţinut dacă cuprinde cel puţin 1000 de caractere cu informaţie utilă, specifică fiecărui articol, adică fără şablonul folosit (textul standard al formatelor de casete, textul standard al tabelelor, taguri de formatare html din tabele, categorii, bibliografie identică, legături externe identice etc.) şi fără interwiki. Apoi:

1. În cererea de aprobare a seriei utilizatorul să specifice explicit lista cioturilor. Este suficient un link spre o pagină de proiect, listă care însă să nu mai fie modificată după aprobare. Pentru urmărire, cioturile din serie să fie categorizate cu o categorie specifică seriei, de ex:, „Categorie:Seria de cioturi 103”. La terminarea seriei (respectiv a perioadei din grafic, v. mai jos) categoria de identificare va fi scoasă.

2. Să specifice dacă intenţionează să dezvolte el însuşi seria, sau împreună cu colaboratorii unui proiect - dacă se poate să-i şi nominalizeze, ca să ne dăm seama de potenţialul de dezvoltare.

3. Să propună un grafic, care poate fi el însuşi discutat. De exemplu, dacă zice că îşi propune să dezvolte 50 de cioturi în 3 ani, nu, mulţumesc, eu nu voi fi de acord. Dacă vorbeşte de 20 de cioturi, dezvoltate câte unul pe săptămână, aş fi de acord.

4. La sfârşitul perioadei din grafic cioturile dezvoltate vor fi păstrate, iar cele nedezvoltate vor fi şterse fără altă discuţie (se consideră că discuţia de ştergere este inclusă în discuţia de aprobare).

Poate vă mai gândiţi la o formulare privind limitarea luarii unei decizii numai de către administratori, li s-ar da o atribuţie care mulţi o vor contesta, zicând că prea cresc puterile administratorilor. Eu aş propune ca şi utilizatorii cu experienţă să poată trage şi ei concluzia, prin utilizator cu experienţă înţelegând un număr de contribuţii (1000?) şi/sau implicarea reuşită în dezvoltarea altor serii de cioturi (2-3, ca dovadă că e în temă cu metodologia). --Turbojet 1 aprilie 2009 22:55 (EEST)Răspunde

1000 de octeti de text e foarte mult pentru o wikipedie in care media e undeva pe la 1500 cu toate formatele. [1]. Nu poti sa ceri sa se faca numai articole peste medie.
  1. De acord cu lista de articole, in schimb e inacceptabil ca aceasta sa nu se poata schimba dupa acceptare. Ce s-ar intampla de exemplu daca as cere acum sa fac articole cu fiecare pilot de F1 din istorie si s-ar aproba? Cum as putea sa adaug pilotii noi din anii viitori?
  2. Asta e deja implementat - exista campul autor in formatul de propunere. O sa mentionez mai clar ce trebuie scris acolo
  3. OK, cu mentiunea ca daca sunt create 50 de articole in 3 ani pe un subiect, n-o sa-si mai dea nimeni seama ca e vorba de o serie de articole.--Strainu (دسستي‎1 aprilie 2009 23:25 (EEST)Răspunde
Eu mă gândeam la un termen, similar cu licitaţia la bridge. Faci ce te-ai angajat, respecte, nu faci, eşti un neserios, pe viitor nu mai discutăm cu tine. Dacă el tot adaugă în listă, nu poate respecta termenul, iar dacă scoate, este neserios, nu face ce-a promis. După ce a dus la bun sfârşit sarcina la care s-a angajat poate foarte bine să facă o nouă cerere în care să includă listă piloţilor de anul ăsta, cu alt termen, şi va avea cu atât mai mult credit. Şi da, 1000 de caractere sunt 15 rânduri dactilografiate. Dacă nu găseşti nici atâta informaţie despre subiect, au dreptate cei ce se plâng că nu găsesc nimic. Bine, propuneţi altă limită, dar să terminăm cu ciotopedia „generată” prin metoda bazelor de date completate sumar, în care „articolul” este de fapt formularul de raportare. Aici nu este vorba de o performanţă de IT de prezentare spectaculoasă a nimicului, ci de adunarea unor cunoştinţe, conţinutul util, într-o enciclopedie. -Turbojet 1 aprilie 2009 23:49 (EEST)Răspunde
Nu vreau să vă las singuri în discuţia asta, aşa că intervin. Cele cinci rânduri dactilografiate de care ziceţi, Tbjet, nu pot fi obţinute aşa uşor într-un ciot, ba chiar pot scoate articolul din stadia asta. Serie de articole înseamnă serie de cioturi, nu? Că altfel nu ştiu de ce am plana atâta împrejurul lor. Un ciot trebuie să conţină un minim de informaţii la subiect. Or, în exemplul dat la Wikipedia:Ciot, avem o singură propoziţie însoţită de categorie, formate, legături iw şi ceva wikimarkup.
Într-un cuvânt, ce vreau să spun: să lăsăm ciotul ciot şi să nu ne complicăm în treaba asta, că oricum nu dă lumea năvală la WP:SA. //  GikÜ  vorbe  fapte  / miercuri, 1 aprilie 2009, 23:59 (EET)
Tocmai aceste cioturi care nu conţin mai nimic sunt vehement criticate de cei ce citesc. Şi acum se încearcă „legiferarea” nu numai a lor, ci şi a altora la fel, pe bandă rulantă. Cine vrea să scrie, să muncească (preferenţial) la adunarea materialului. --Turbojet 2 aprilie 2009 00:15 (EEST)Răspunde
Hai să luăm un caz aparte: Categorie:Străzi în Chişinău (nu vreau să mă afişez, pur şi simplu, articolele astea le ştiu pe de rost). Cum credeţi, acestea sunt „cioturi” complete sau nu? //  GikÜ  vorbe  fapte  / joi, 2 aprilie 2009, 00:16 (EET)
Bineînţeles că le consider inutile (o hartă dă aceeaşi informaţie), dar din consideraţie pentru tine le-am trecut cu vederea şi am lăsat să fie aprobate tacit. Dar dacă m-ai provocat să-mi spun părerea... --Turbojet 2 aprilie 2009 00:21 (EEST)Răspunde
Apu' da... o hartă dă aceeaşi informaţie... de parcă atunci când ţii degetul deasupra unei hărţi se derulează o fereastră pop-up unde citeşti istoricul străzii, anul în care a primit denumirea şi o imagine a ei... //  GikÜ  vorbe  fapte  / joi, 2 aprilie 2009, 00:37 (EET)

Si eu sunt de parere ca e totusi prea multa discutie pentru cateva serii. Hai sa spunem

Articolele dintr-o serie trebuie sa indeplineasca cel putin conditiile Wikipedia:Ciot, dar este recomandat sa fie cat mai dezvoltate posibil.

Daca pana la urma vom decide sa schimbam "limita de admitere" (conditiile de ciot), o sa se schimbe automat si conditiile de la serii de articole.

Cu listele alea schimbate sau nu, am o idee, dar e complicata rau: ele sa ramana neschimbate pana la sfarsitul perioadei de dezvoltare a seriei. Apoi sa se poate face pana la 10% din articole pe an fara o noua cerere. Daca aveti o versiune mai simpla, dar care sa nu presupuna cereri noi pentru 1-2-3 articole, bagati...--Strainu (دسستي‎2 aprilie 2009 10:45 (EEST)Răspunde