Discuție Utilizator:Archaeon

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 10 ani de Archaeon în subiectul din nou palinca

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veți avea multe nedumeriri și întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem și ce nu putem scrie în ele etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsați aici) pe care vă recomandăm s-o citiți. De asemenea puteți să ne întrebați la Cafenea sau pe canalul IRC oficial (pentru detalii vezi Canal IRC). Nu vă fie teamă de greșeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii ați dori să contribuiți? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveți o pasiune aparte. Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Archaeon) în care să vă prezentați pe scurt, dacă doriți, dar nu înainte de a citi regulile paginii de utilizator și aveți grijă să nu scrieți CV-uri pe pagina dumneavoastră.

Ca să vă semnați simplu — doar în paginile de discuții, nu și în articole — scrieți la sfârșitul mesajului patru tilde ~~~~ și Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură și dată.

Sperăm să contribuiți cu plăcere la acest proiect!

Puteți contribui și la alte proiecte ale Wikimediei: Wikționar, Wikimanuale, Wikiștiri, Wikicitat, Wikisursă.

-- Comunitatea utilizatorilor 22 martie 2012 17:41 (EET)

din nou palinca[modificare sursă]

Poate n-ati vazut d-voastra palinca olteneasca, dar socrul meu e din Arges si de cand se stie, mosii si stramosii lor au facut rachiu de prune cu denumire de palinca.

Daca verificati si dictionarul, palinca este tuica distilata de doua ori. http://www.webdex.ro/online/dictionar/palincă

In cazul in care nu sunteti sigur de originea palincii, va rog folositi denumirea regionala acceptata in Constitutia Romaniei. Adica judetele... Inca n-am votat o alta Constitutie. Iar, ma repet, Transilvania nu e nici tara, nici judet. Bineinteles, cu aceeasi rugaminte pentru Ungaria, Slovacia si Austria, si anume specificati judetele. Nici eu n-am auzit de palinca in Slovacia, poate de palenka; si nici in Ungaria, poate palinka. Ar trebui mentionat ca nu sunt acelasi lucru. Palinca ROMANEASCA este mai mare sau egala de 50grd, pe cand celelalte sunt intre 45 si 47grd; palinca ROMANEASCA este facuta preponderent din prune, pe cand celelalte sunt din alte feluri de fructe...

Sper ca n-am facut donatii ca prostul catre o Enciclopedie libera, care incalca Constitutia tarii mele.

Astept modificarea, si pana atunci multumesc pentru intelegere.

O zi buna, Archaeon (discuție) 18 iunie 2013 12:41 (EEST)Răspunde