Discuție Proiect:Cosmologie

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Teorii profane asupra Universului[modificare sursă]

[1] Am văzut că există interes pentru ceea ce este legat de Univers și m-am decis să vă trimit acest material în speranța că va fi luat în considerare. Știu că este aproape imposibil de acceptat că lucrurile ar putea fi și sub forma pe care o voi prezenta mai jos. Poate că ar putea fi acceptat ca un scenariu științifico-fantastic. Dar câte teorii nu au fost considerate științifico-fantastice inițial. Nu am pretenția că valoarea teoriei pe care o propun se ridică la nivelul celor deja acceptate de știință dar cred în ea și mi-o asum în totalitate. Vă mulțumesc pentru înțelegere și sper că aceste rânduri vor fi publicate, chiar ca și o utopie sau ca o teorie neverosimilă, imposibilă, științifico-fantastică.


Mă bucur să am posibilitatea să-mi pot expune un punct de vedere asupra Universului și chiar dacă pare o aberație ilogică și fără nici un fundament aș dori să propun o teorie privitoare la Univers, și anume asupra a ceea ce stă la baza existenței acestuia. Într-o formulare foarte succintă această teorie afirmă că

ÎN UNIVERS NU EXISTĂ DECAT ENERGIE Așadar singura componentă, singura constituentă care umple vidul Universului este doar energia. Aceasta se manifestă sub diferite forme, unele cunoscute altele încă necunoscute nouă. Una dintre aceste forme prin care se manifestă energia este materia. Materia caracterizată de masă. Ceea ce vreau să subliniez este că și MATERIA ESTE TOT ENERGIE, este de fapt o formă de existență și de manifestare a energiei, altfel spus este energie care se manifestă sub formă de materie. În consecință masa, ca o caracteristică a materiei, este de fapt o caracteristică a unei forme de manifestare a energiei. Materia este doar energie care se manifestă sub o forma percepută ca având caracter de corp. De aceea ar trebui ca în ecuația

E=mc2

masa să fie interpretată ca fiind o caracteristică a unei forme de manifestare a energiei și nu o caracteristica a unei alte componente constituente (materia) a universului.

În acest context, dacă de exemplu ne aplecăm asupra celor ce se întâmplă în urma exploziei unei stele, când după cum știm apare o gaură neagră, va trebui să fim de acord că în această gaură neagră nu există masă și energie ci NUMAI ENERGIE. Această energie absoarbe și „consumă” energia din jurul găurii negre, inclusiv cea care se manifestă sub formă de materie și crește până la o valoare critică ce va determina o nouă transformare din gaură neagră într-o altă formă de manifestare care diferă de la caz la caz.

Practic, în Univers, energia se manifestă PESTE TOT în diverse forme mai dense sau mai puțin dense și de aceea dacă iau în considerare cele afirmate mai sus pot să spun că deja încep să mă îndoiesc că a existat vreodată un BIG BANG sau altceva de genul acesta și că mai degrabă această energie „plutește” tot timpul și se manifestă sub diferite forme în diverse locuri fără a exista un PUNCT INIȚIAL din care a pornit construcția Universului. În fapt Universul este alcătuit doar din spațiu care conține energie. Acesta, spațiul, are o infinitate de dimensiuni care pot fi analizate printr-o reducere a studiului la minim trei, reducere care va duce bineînțeles la aproximații. Dacă în Univers nu s-ar mișca nimic atunci nu ar exista TIMP. Timpul există doar pentru că în Univers au loc mișcări, transformări ale Energiei. Energia ca singura Ocupantă a spațiului. Timpul are tot atâtea dimensiuni câte are și spațiul. Analizarea timpului ca o mărime liniară, cu o singura dimensiune determină deasemenea aproximații și chiar mari erori.

Mai rămâne de văzut dacă Universul are un început și un sfârșit (temporal), ceea ce eu nu cred. Și dacă are o margine, ceea ce eu de asemenea nu cred. MARGINEA Universului este aceeași cu a energiei ce ocupa spațiul și este energia însăși. Energia se mărginește prin ea însăși. Singurul lucru pe care mi-l doresc în acest moment este să pot fi sprijinit de un matematician pentru a putea construi și aparatul matematic care să oglindeasca cele expuse mai sus.

Cu speranța că nu am aberat peste limita acceptabilității dumneavoastră , cu stimă, Liviu Adrian Manescu Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Liwiu Ad rian (discuție • contribuții).