Discuție:Viscri, Brașov

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 17 ani de Miehs în subiectul (adus de la Discuție:Viscri)
Articolul Viscri, Brașov este un subiect de care se ocupă Proiectul Localitățile din România, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre localitățile din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
MedieAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa medie pe scala de importanță.

(adus de la Discuție:Viscri)[modificare sursă]

Există un articol Viscri, Brașov. Acest articol ar trebui șters. Miehs 19 octombrie 2006 17:11 (EEST)Răspunde

Originea sasilor[modificare sursă]

In evul mediu, ca si astăzi, emigrantii erau săracii sau condamnații (ocnașii)asa cum a fost in Australia si in alte parti ale lumii. Nu emigrau bogatii !

In secolele XI-XII au fost eliberați ocnași din Saxonia spre a emigra in Transilvania si in alte zone. Ocnașii știau sa taie piatra și sa construiască. Renumele ocnașilor din Saxonia era așa de mare incât pietrarii sau ocnașii erau cunoscuti in Transilvania cu numele de sași. Numele reprezenta o breasla si nu o nationalitate.K. Gündisch, Autonomie de stari si regionalitate în Ardealul medieval, în Transilvania si sasii ardeleni în istoriografie, Asociatia de Studii Transilvane Heidelberg, Sibiu, Heidelberg, 2001, p 33-53 Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 79.112.28.202 (discuție • contribuții) la 9 noiembrie 2013 14:30.