Discuție:Universitatea din Parma

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 4 ani de Sîmbotin în subiectul Scepticism

Scepticism[modificare sursă]

Pe parcursul traducerii și adaptării acestui articol, m-am confruntat cu problema datei de înființare a Universității din Parma. La Wikidata, apare ca an al înființării 962; același an apare și în articolele en:University of Parma, it:Università degli Studi di Parma etc. Ar însemna că este cea mai veche universitate din Europa, aspect asupra căruia sunt cam sceptic, deoarece acest fapt este contrazis de alte surse, din care rezultă că Universitatea din Bologna ar fi cea mai veche. Chiar și articolele și listele din Wikipedia în diferite limbi, pun pe locul I, la vechime, Universitatea din Bologna.
S-ar putea ca această confuzie să provină din faptul că acea „școală pentru notari” (potestatem elegendi sive ordinandi sibi notaris...), înființată prin decretul împăratului Otto I în anul 962, să nu fi fost o instituție de învățământ superior/universitate propriu-zisă.
Sper ca în viitor această dilemă să fie lămurită de alți wikipediști. --Bătrânul (discuție) 3 martie 2020 08:17 (EET)Răspunde