Discuție:Teiu, Stînga Nistrului

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Teiu, Stînga Nistrului este un subiect de care se ocupă Proiectul Republica Moldova, o încercare de a îmbunătăți calitatea și acoperirea articolelor Wikipedia legate de Republica Moldova Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Comuna Teiul este o localitate situata in partea stanga a raului Nistru.In cadrul centrului administrativ - teritorial al satului intra si satul Tocmagiu,populatia caruia constituie jumatate din tot satul.

Dupa 1991 satul intra in componenta autoproclamatei republici transnistrene.
Satul dispune de o biserica,cu hramul Sf.Arh.Mihail,  redeschisa si renovata dupa perioada sovietica ,de o Casa de Cultura in componenta careea intra un centru de distractie pentru tineret,  o Sala de Festivitati,un Cinematograf si  o biblioteca.
In 1982 a fost construita o scoala moldoveneasca cu 3 nivele si cu longetivitatea anilor de studii de 11 ani.Pina in 1991 director al scolii a fost Pasatii Lev Ignat,dupa 1991 - Banul Sofia Stepan.In prezent,director al scolii este Rusnac Tatiana Ilie.
Primaria(Sovietul Satesc)este amplasat intre localitatea Tocmagiu si cealalta parte a satului.Primar - Svet Ivan Vasile. 
Satul mai dispune de un Spital,un Centru mixt administrativ-militar,Centru Veterinar,de o colectivitate agricola ("Rodina") si de o scoala muzicala.
Amplasarea satului pe malul Nistrului creaza conditii prielnice atat pentru odihna,cat si pentru pescuit,de aceea majoritatea locuitorilor satului se indeletnicesc cu aceasta ocupatie.
Sate vecine:Speia,Krasnogorka,Calfa si Telita.