Discuție:Sabin Bălașa

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Legătură moartă[modificare sursă]

În timpul mai multor rulări automate ale robotului următoarea legătură externă a fost găsită indisponibilă. Verificaţi dacă legătura este într-adevăr indisponibilă şi reparaţi sau înlăturaţi legătura, după caz!

--MihaitzaBot 25 ianuarie 2007 00:34 (EET)Răspunde

Newikizat?[modificare sursă]

Utilizator:Palnie este rugat să explice aici de ce revine mereu la forma newikizată. În lipsa unei explicaţii satisfăcătoare acţiunea lui va fi considerată vandalim şi se va reveni la forma wikizată. --Turbojet 4 aprilie 2008 23:53 (EEST)Răspunde

Stergere sau Rescriere[modificare sursă]

Acest articol este scris profund partial, reprezinta un text de promovare partinica a persoanei in cauza, si nu citeaza nici o sursa de critica plastica, singura care ar fi indrituita sa sustina intregul esafodaj de idei expus in text.

Articolul este de proasta calitate, si textul este compus diletant. Ideile exprimate sunt fanteziste si nu au nici o legatura cu tonul unei critici de arta de calitate, nici cu tonul enciclopedic.

Este inadmisibil ca singurele surse ale unui astfel de articol vast sa fie doar un interviu cu artistul, si un alt text, aparut in presa.

Propun stergerea articolului, si inlocuirea lui cu o ciorna minima, care sa prezinte doar datele obiective (scurt CV, lista de lucrari, si aceasta redusa la strictul necesar).

Sabin Balasa a fost o personalitate foarte prezenta in lumea romaneasca, calitatea picturii lui este insa profund controversata. La fel si participarea activa la comunism pune sub semnul intrebarii valoarea perena a artei sale, si etica artistului.

Afirmatiile din articol sunt nestiintifice: de ex. cum se face ca Sabin Balasa ar fi scriitor? Cred ca unii membri ai scriitorimii adevarate s-ar simti lezati de aceasta pretinsa apartenenta, care nu e demonstrata aici nicicum.

Afirmatiile articolului, nu numai ca n-au acoperire, dar sunt si fantasmagorice si departe de orice logica a discursului despre arta, din ziua de azi. --Horia mar 12 aprilie 2008 23:21 (EEST)Răspunde

Vă invităm să-l rescrieţi. Foarte puţini de aici se pricep la artă. --Turbojet 12 aprilie 2008 23:28 (EEST)Răspunde

CREATIE ORIGINALA - invit autorul sa rescrie! lipsa totala de surse bibliografice[modificare sursă]

il invit pe autorul articolului sa il rescrie, indicand sursele sale. articolul este la ora actuala o pura "creatie originala" (vezi explicatia termenului wikipedia!)

foarte multe din idei sunt evident pareri ale autorului articolului. Daca considera ca ideile pot ramane in picioare si in fatza unui public larg de specialitate, il invit sa le publice mai intai intr-o revista de arta, si apoi sa le citeze aici. Eu insa ma indoiesc ca multe dintre ele ar face fatza unui cititor avizat.

Am eliminat categoriile "scriitor roman" si "regizor roman" pentru ca ele sunt, pana la proba contrarie, pe care o astept inca din partea autorului articolului, absolut nepotrivite. Daca cineva s-a intamplat sa scrie o carte, nu e automat scriitor, si daca s-a intamplat sa faca, odata, un film, nu e neaparat regizor. Aceste profesii presupun o scolire sau o activitate intensa si de lunga durata, nu niste realizari "de hobby".

d-lui Turbojet: nu am timp sa fac guverne, am doar timp sa votez si sa remarc ce nu merge bine intr-un sistem. La fel si in wikipedia. Sunt dator sa semnalez ce nu e bine, nu sa modific eu totul. Nu e treaba mea - e treaba celor interesati ca, de ex, Sabin Balasa sa fie prezent in Wiki. Sa fie, dar sa fie in mod profesionist si prezentat in mod echilibrat.--Horia mar 21 aprilie 2008 23:57 (EEST)Răspunde

Sustin parerea lui Horia mar: acest articol este scris cum nu trebuie scris un articol enciclopedic (păreri proprii, afirmatii fara acoperire, fara surse bibliografice etc.). --Mycomp (discuție) 30 noiembrie 2008 14:36 (EET)Răspunde