Discuție:Rebra, Bistrița-Năsăud

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 13 ani de Asybaris01
Articolul Rebra, Bistrița-Năsăud este un subiect de care se ocupă Proiectul Localitățile din România, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre localitățile din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
MedieAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa medie pe scala de importanță.

Ce înseamnă concret că tonul articolului Rebra, Bistrița-Năsăud este nepotrivit?

Ton nepotrivit se refera la tonul personal, de ex:
  • cât și sub forma unei școli obștești, fapt ce impune, consider, tratarea ambelor tipuri de școli în mod separat. - consider trebuie schimbat in "se considera" sau... "autorul I.Popa considera că", bineinteles ca trebuie specificata si sursa cu referinta de rigoare care sa intareasca afirmatia.
  • Este explicația pentru care optăm și noi, cu atât mai mult cu cât... - "si noi", care noi? La wikipedia se trec informatii scrise de altii si nu de NOI, chiar daca NOI am publicat intr-o carte acea informatie.
  • Spicuim din acest document câteva date... - spicuim... Nu spicuim, ci "...autorul CUTARE specifica cateva din ..." sau "...se poate considera cateva din elementele...", bineinteles ca trebuiesc specificate sursele afirmatiilor.
  • Dacă privim configurația actuală a comunei Rebra ne dăm seama că această denumire... - "ne dam seama" si "daca privim". Se poate scrie impersonal de genul : "... configuratia comunei Rebra permite acreditarea ideei ca denumirea..." cu referinta de rigoare.
  • etc.... sunt destule exemple.

In principal trebuie scris in tonul impersonal de transmitere a informatiei enciclopedice. Ar fi bine ca dintr-o multitudine de informatii pe care le postati sa discerneti care sunt informatii cu adevarat enciclopedice si care nu, de ex: În afară de masa lemnoasă sunt produsele nelemnoase cum sunt fructele de pădure. - asta este o informatie adiacenta neeciclopedica. Este clar si stie oricine ca unde exista padure exista si fructe de padure. Aaaa... daca informatia spunea ca se colecteaza anual 500 de tone de fructe de padure si asta poate fi transpus intr-un tabel pe 50 de ani, de ex, atunci era enciclopedic. Sper ca intelegeti care este opinia mea si cred ca incerc a fi constructiv in ceea ce va spun. Va multumim pentru intelegere si pentru toate contributiile la wikipedia pe care le consideram a fi foarte valoroase. --Asybaris aport 22 noiembrie 2010 18:52 (EET)Răspunde