Discuție:Podișul Central Moldovenesc

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 6 ani de Mike abc

Limitele Podisului Central Moldovenesc din acest articol sunt gresite si fara sens. Coasta Racovei NU se continua cu Coasta Iasilor (absurd !). Mai degraba, Coasta Iasilor delimiteaza la N, iar Coasta Racovei delimiteaza la S Podisul Central Moldovenesc. Mai mult, in art. Wikipedia Colinele Tutovei se spune ca acestea au ca limita de N Coasta Racovei, care, deci, formeaza granita intre PCM si Colinele Tutovei.

Vezi Harta "ROMANIA. Unitatile de relief si orasele", autori Prof. univ. dr. Nicolae Ilinca, prof. gr. I Alexandru Barbulescu, 2005.

Din aceasta harta eu personal inteleg ca PCM formeaza partea de N a Pod. Barladului, iar Col. Tutovei pe cea de S. Asa par sa sugereze mai multe articole gasite cu ajutorul Google pe Internet (World Wide Web).

Acest articol ar trebui marcat cu "Acest articol are probleme..." deoarece si restul articolului are greseli de ortografie si exprimare, foloseste simbolul pro-mille in loc de procent etc. Articolul este copiat din varii surse de pe Internet (din nou Google).

Nefiind geograf, am ezitat sa modific continutul acestui articol.

Mike abc (discuție) 16 februarie 2018 16:14 (EET)Răspunde