Discuție:Plante medicinale

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Observație[modificare sursă]

La imaginile cu plante medicinale este și o imgine cu Claviceps purpurea. Referitor la introducerea acestei imagini printre speciile de plante medicinale vreau să arăt:

1. Claviceps purpurea nu este o plantă Regn Plantae ci o ciupercă Regn Fungi. Părerea mea este că nu putem să spunem odată că ciupercile nu sunt plante și în alte articole să le considerăm plante;

2. această ciupercă nu are de loc un efect medicinal. Ea este o ciupercă extrem de toxică (de văzut articolul Ergot primele 4 rânduri).

Părerea mea este că introducerea acestei specii printre plante reprezintă o dublă greșală. Prima că specia nu este plantă, iar a doua că nu este deloc medicinală ci otrăvitoare.

Utilizatorul care a introdus această ciupercă printre speciile medicinale ar trebui să speciifce în ce condiții această specie este folosită ca medicament, dacă există o asemenea utilizare a speciei. --Jean 2 ianuarie 2007 14:56 (EET)[răspunde]

Oservații la scoaterea a 5 imagini din art. din 4 ianuarie 2007 09:22[modificare sursă]

S-au scos imaginile deoarece nu aparțineu de Regnul Plantae. Acestea se vor putea introduce fie modificând titlul articolului din:

Plante medicinale în Specii cu întrebuințări medicinale cu subcapitole Plante medicinale, Ciuperci folosite în medicină, Alge folosite în medicină, sau făcând pentru fiecare subcategorie un articol separat.

S-au scos următoarele imagini:

Chondrus crispus Lyngb. = algă

Claviceps purpurea = ciupercă

Fomes fomentarius (L.) J.J. Kickx = ciupercă

Gigartina mamillosa J.Ag. = algă

Nicotiana tabacum L. = scos până ce vor exista indicațiile medicinale. Altfel ar putea fi luat drept terapie benefică și fumatul.--Jean 4 ianuarie 2007 09:51 (EET)[răspunde]

Caut denumirea unei plante.[modificare sursă]

Arata ca o planta cu bulb doar ca la ea ceapa e aproape in totalitate in afara pamantului.Frunzele sunt lunguiete si destul de groase si late. Mama mea o foloseste cu succes de ceva vreme la tratarea unor probleme medicale ce implica puroiere( furunculi). --86.122.211.81 25 iunie 2007 00:52 (EEST)oana halasz[răspunde]

Avertisment imagine[modificare sursă]

Următoarele imagini au fost șterse de la Commons sau au fost marcate spre ștergere. Vă rugăm se eliminați din articol legăturile la această imagine. Dacă doriți, puteți lua parte la discuția din Wikipedia commons. Mesaj generat automat de CommonsTicker.

-- CommonsTicker 8 mai 2008 13:57 (EEST)[răspunde]