Discuție:Marc Aureliu

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 1 an de Sîmbotin în subiectul Nume

Nume[modificare sursă]

Numele NU SE TRADUCE!!!

Marcus Aurelius este cel corect! 109.103.235.157 (discuție) 14 noiembrie 2022 12:58 (EET)Răspunde

La Wikipedia numele personajelor istorice ar trebui să fie acela care este ce mai folosit în lucrările de specialitate ale istoricilor români. Din acest motiv articolul despre Marcus Ulpius Nerva Traianus are titlul „tradus” Traian, iar cel despre Gaius Iulius Caesar are titlul „tradus” Iulius Cezar.
Și eu aș prefera ca titlul articolului despre care discutăm să fie Marcus Aurelius, dar în articol nu apare nicio sursă în limba română - nici pentru Marcus Aurelius nici pentru Marc Aureliu. Articolul a fost inițiat în 2005, de către MobyDick, cu titlul Marcus Aurelius, dar a fost redenumit după numai patru zile, de către același utilizator, ca Marc Aureliu, cu motivarea „conform terminologiei române”. Care o fi acea terminologie și cine a stabilit-o, nu am de unde să știu.
Dacă aveți surse de încredere în limba română pentru grafia Marcus Aurelius, puteți cere redenumirea articolului introducând la începutul articolului formatul {{redenumire}}. --Bătrânul (discuție) 14 noiembrie 2022 17:40 (EET)Răspunde