Discuție:Lucia Trandafir

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 10 ani de Alex F. în subiectul Anularea modificarii facute de Utilizator:Alex F.

Anularea modificarii facute de Utilizator:Alex F.[modificare sursă]

Restaurat referinta lui Duiliu T. Sfințescu stearsa de Utilizator:Alex F. pentru motivele Anulat citate din bloguri neo-legionare, Sfințescu,nu este o sursă notabilă” deoarece:

  1. Referinta stearsa nu este un blog neo-legionar (cf. Alex F.), ci o carte publicata, una dintre putinele scrise de conducatori legionari.
  2. Duiliu Sfințescu este o persoana notabila.
  3. Referintele la scrieri legionare sunt acceptabile atâta timp cât nu încalca PDVN. În articol referinta nu este utilizata pentru a face apologie legionara ci pentru a prezenta în mod neutru elemente din viata subiectului articolului.

--Pocor (discuție) 22 august 2012 18:51 (EEST)Răspunde

Lucia Trandafir a fost comandantă legionară pentru 2 ani (1936 - 1938) - fapt care-i conferă notabilitatea enciclopedică - și medic, profesie în care fie, datorită mediocrității fie, de teamă să nu fie recunoscută de cineva, nu a lăsat urme. Toate datele biografice din articol provin din surse dubioase, nenotabile, de propagandă legionară/neo-legionară, precum: „Răspuns la întrebările tinerilor care doresc tot adevărul despre mișcarea legionară” a lui Duiliu T. Sfințescu, în care „adevărul despre mișcarea legionară” trebuie cautat cu lumanarea, „Moartea Luciei Trandafir. Dispare un fragment de istorie legionară” a lui Horia Sima, cunoscut pentru intensa sa activitate în contorsionarea adevărului (respectivul a izbutit să-și oculteze pana și data și locul decesului!), etc. Deci, datorită surselor deosebit de problematice, datele din articol trebuiesc privite cu suspiciune, în speranța că vom putea dibui surse cu PDVN. --Alex F. (discuție) 13 septembrie 2013 17:20 (EEST)Răspunde