Discuție:Ioan Victor Pica

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Ioan Victor Pica[modificare sursă]

Discuție mutată de la Discuție Utilizator:Sîmbotin

Bună ziua,

Dacă am șters legăturile interne, nu am făcut-o intenționat. Scuze.

Dar am următoarele nelămuriri:

1) Cum adică "are bibliografia incompletă sau inexistentă"? Sunt enumerate toate volumele lui și editurile la care au apărut. Informația se poate verifica la fiecare dintre edituri. Mai mult de atât ce s-ar putea face?

2) Cum adică "nu e notabil ca scriitor"? Dacă cineva căruia i s-au acordat două premii literare nu e notabil ca scriitor, atunci cine e notabil?

3) "wikipedia nu e o colecție de texte de orice fel"... De ce s-a șters comentariul scriitorului Ion Popescu Topolog, făcut pe marginea volumului Vegheam la Styx de Ioan Victor Pica? Acest citat era un text "de orice fel"?

4) De ce se șterge o fotografie care face parte din arhiva personală a familiei Pica? Eu fiind fiul lui Ioan Victor Pica, fotografia e și proprietatea mea. Nu înteleg ce licență ar trebui, dacă poza îmi aparține.

Leonard pica (discuție) 22 martie 2015 16:03 (EET)Răspunde

Domnule Pica,
  1. Bibliografia cerută este a surselor de încredere, independente de subiect şi scrise de specialiştii din domeniu despre subiect. Un articol enciclopedic se scrie pe baza a ceea ce specialiştii spun despre o personalitate, iar din cele spuse se poate spicui o descriere a importanţei subiectului pentru domeniu în care se consideră că e notabil. Ex: George Călinescu afirmă despre Mihai Eminescu că este un scriitor de valoare, ci nu Eminescu afirmă despre sine în opera scrisă că este un mare scriitor. Faptul că sunt enumerate toate volumele scrise de subiect nu e suficient, trebuie stabilit ce ecou au avut acestea în critica literară. Citate din cuprinsul volumelor nu sunt suficiente.
  2. Vă rog vedeţi criteriile de notabilitate pentru autorii de opere literare. Dacă i s-au decernat premii literare majore, devine automat notabil, dar premiile minore trebuie susţinute şi de alte elemente de notabilitate. Din păcate, lumea literară este împânzită de fel de fel de premii, care se acordă cu o frecvenţă uluitoare. Nu orice premiu asigură notabilitatea şi certifică valoarea incontestabilă a autorului.
  3. Da, wikipedia nu este o colecţie de informaţii de orice fel. Nu citaţi în articol texte întregi despre cele scrise despre subiect, mai ales recenzii de pe coperţile propriilor volume. Aceste recenzii au în general un iz comercial. Trebuie spus ceva pe copertă pentru a ademeni consumatorul, cititorul de carte.
  4. Vedeţi Wikipedia:Drepturi de autor. Noi nu avem cum să ştim dacă dumneavoastră sunteţi întradevăr cine declaraţi că sunteţi. Fotografiile trebuie cedate Wikipediei libere de orice drept de autor. Cele bune, --Silenzio (discuție) 22 martie 2015 17:00 (EET)Răspunde

Un fișier de la Commons folosite pe această pagină a fost propus pentru ștergere[modificare sursă]

Următorul fișier de la Wikimedia Commons folosite pe această pagină a fost propus pentru ștergere:

Participați la discuția de ștergere din pagina propunerii. —Community Tech bot (discuție) 6 aprilie 2020 20:24 (EEST)Răspunde