Discuție:FC Gloria Buzău (1973)

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 5 ani de Andrei Stroe în subiectul Confuzia de după 2016
Articolul FC Gloria Buzău (1973) este un subiect de care se ocupă Proiectul Fotbal, o încercare de a îmbunătăți calitatea și acoperirea articolelor Wikipedia legate de fotbal Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ÎnceputAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Început pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Confuzia de după 2016[modificare sursă]

Din câte am înțeles, finanțatorul a cumpărat brandul Gloria și l-a atribuit secției de fotbal a SCM. Prin urmare, aceea devine continuatoarea vechiului club FC Gloria. Îmi cer scuze dacă nu am dreptate, dar aș ruga să primesc mai multe lămuriri. Mulțumesc! -- Polistul (discuție) 20 iunie 2018 21:04 (EEST)Răspunde

E o concluzie pe care unora le place să o tragă foarte repede, sau se luptă de-a dreptul să o inducă publicului, cum se vede la Craiova, la Rapid, la Timișoara. Realitatea e că un brand nu înseamnă nimic în ce privește identitatea unei echipe, iar noi nu scriem despre branduri sau societăți comerciale, ci despre echipe. Trebuie văzut ce zic sursele secundare. Și, cel puțin aici, și cele primare și cele secundare sunt cam în acord că SCM Gloria nu e totuna cu FC Gloria.
Clubul a fost fondat de la zero, fără a pretinde vreo continuitate. Finanțatorul (adică primăria) a cumpărat, într-adevăr, brandul, dar îl folosește acum pentru un club cu mai multe secții, din care cea de fotbal (fondată ca club separat în 2016) nici măcar nu este cea principală. Și de fapt, nici nu prea îl folosește, folosește doar o parte din denumire, că logotipul, de exemplu, e un design cu totul nou.
Dacă la Craiova se bat două entități pe moștenirea identitară, aici oricum nimeni nu vrea să se asocieze cu ce a însemnat fostul FC Gloria, și nu am văzut nicăieri nici măcar în presa locală vreo sugestie în acest sens: nu se vorbește de „revenirea”, „reînființarea”, „reactivarea” sau orice alt „re-” despre Gloria, eventual doar despre istoricul echipelor în sine. Și oricum, atenția e mai mare pe echipa de handbal. —Andreidiscuție 21 iunie 2018 14:32 (EEST)Răspunde