Discuție:Curcumină

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 8 ani de Andrei Stroe

Pagina prezinta informatii subiective, interpretabile iar sursele sunt o gluma proasta. Va rog cititi articolul principal in engleza pe Wikipedia despre Curcumin pentru a intelege cum se aplica metoda stiintifica in cazul scrierii unui articol.

English version first :)

This page presents biased, anecdotal information and the cited sources are simply bad jokes. 
Please refer to the english written version of the article on this subject found on the main Wikipedia page to better understand how to apply the scientific method and reasoning when writing an article.
List of problems issues (in Romanian since the most likely users of this will be romainian speaking )

" cel mai puternic antiinflamator natural" - care sunt criteriile de evaluare ? care sunt studiile cu peer review care demonstreaza asta ? este o asemenea afirmatie asumata de comunitatea stiintifica ?

" M D Anderson " ce anume e asta? om? institutie ? Cine sunt acesti oameni de la M D Anderson ? "Cercetări vaste pe ultimii 50 de ani au indicat că Curcumin poate preveni și trata cancerul și este cel mai puternic Antioxidant Natural disponibil cu nemaipomenite proprietăți anti-inflamatoare pentru artrite și alte dureri articulare " - de ce conteaza ce spun ei ? Ce inseamna cercetari vaste? Cate mai exact? Care sunt ele ? Au peer review? Care e parerea comunitatii stiintifice referitor la ele ? Ce inseamna "nemaipomenite proprietati anti-inflamatoare" ? cum functioneaza? in ce cantitati ? care sunt testele? ce rezultate ? Ce fel de cancer? Cand, cum si pe cine s-a testat asta ?

"Curcuminul poate suprima inițierea tumorală, creșterea și metastazarea " - pe ce fel de tumori ? unde sunt studiile ? Citezi afirmatiile unui asa zis doctor de pe un site vadit biased ca si dovezi ? Cate , cum si in ce fel s-a studiat asta ?

Restul articolului e un ghiveci de copy-paste(unele nici macar traduse din engleza) si interpretari personale bombastice .

 Daca te intrebi de unde agresivitatea comentariilor ea vine fiindca ai scris un articol pe un site cu o anumita credibilitate si ai facut-o ca un elev de clasa a 2-a. Ceea ce inseamna ca ce ai scris va ajunge in fata unui nestiutor care va lua pe nemestecate parerile tale personale fiindca le citeste pe un site care echivaleaza oarecum cu o parere de specialist. Ceea ce e nasol fiindca educatia ar trebui facuta de specialisti in domeniu iar prin acest articol tot ce se "cultiva" e dezinformare si pseudo-educatie.

Sergiunb (discuție) 12 august 2015 17:16 (EEST) SergiuRăspunde

Vedeți că îl combateți pe Soprises, care a avut câteva contribuții sporadice în 2008–2010. Dacă puteți rescrie articolul mai bine, vă rog. —Andreidiscuţie 12 august 2015 17:32 (EEST)Răspunde