Discuție:Comuna Frata, Cluj

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Buna ziua !


*SA REANALIZAM ARTICOLUL "FRATA"* 

Am vazut ca mai exista un articol, tot pe Wikipedia , destinat {exclusiv} satului Frata ,sau cel putin asa se pretinde ....,insa ,am constatat ca  :

Aproape intregul material se refera la comuna Frata { zona administrativa , formata din mai multe sate ,inclusiv Frata }. Interesant este ca ,in articolul despre {satul} "Frata", apare un capitol "Monografie folclorica",dar care reprezinta Monografia satului Soporul de Campie si nicidecum a satului Frata . Celelalte capitole { Situatia geografica, Structura geomorfologica,Reteaua hidrografica,Flora si Fauna ...}care ,se pretind ca prezinta satul Frata,in realitate se refera la comuna Frata . Propun , celor care au initiat si redactat pagina "Frata",sa-l corecteze si ,daca au dorit sa scrie doar despre satul Frata ,atunci sa-si respecte obiectivul propus . In situatia actuala exista, practic ,doua articole { din punct de vedere al continutului } despre comuna Frata si nu cred ca este o solutie buna . Desigur ca ,in mod firesc,daca se doreste sa ramana articolul exclusiv despre satul Frata,atunci sa ne limitam la acest sat,iar informatiile despre comuna sa le pastram in articolul "Comuna Frata". Nu este bine sa deschidem o pagina a unui sat , dar sa-l incarcam cu informatii din satele aflate in preajma ,chiar daca sunt din aceeasi unitate administrativa.

PS. Ideea de a scrie cate un articol despre fiecare sat este laudabila , insa informatiile sunt putine {dupa criteriile Wikipedia} ,ca sa nu zic inexistente ... La noi exista o boala istorica cu privire la arhive si... arhivare ; nu ingrijim arhivele ,sau daca le avem atunci le zavoram cu 7 lacate ...Dreptul la informare , se pare ca este considerat , in continuare , "un moft" ...

18.oct.2020. Gh.Tare