Discuție:Comuna Bucov, Prahova

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 12 ani de Andrei Stroe în subiectul Inscripția de la biserica Sf. Nicolae din Valea Orlei
Articolul Comuna Bucov, Prahova este un subiect de care se ocupă Proiectul Localitățile din România, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre localitățile din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa C pe scala de calitate.
MareAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa mare pe scala de importanță.

Inscripția de la biserica Sf. Nicolae din Valea Orlei[modificare sursă]

Dacă inscripția este într-adevăr din 1396 este discutabil. Este cu semn de întrebare inclusiv în Marele Dicționar Geografic al României, iar alte surse par să sugereze că e o transcriere greșită, și că biserica datează din 1693. În lista monumentelor istorice, biserica figurează ca fiind din secolul al XVII-lea, nu al XIV-lea.

De fapt, tot articolul despre Bucov din MDGR pare superficial (cu tot respectul pentru cărturarii care l-au întocmit): satul Chițorani nu figurează în lista localităților, dar se menționează că are o biserică și chiar în volumul II apare și articol despre el; adunând numărul băieților și fetelor de la școală, nu rezultă numărul total dat acolo (decât dacă, tot așa, se inversează două cifre). Deci înclin să cred că biserica e de fapt din 1693. —Andreidiscuţie 13 ianuarie 2012 14:15 (EET)Răspunde