Discuție:Cod de bare

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Având în vedere lista impresionantă de firme şi firmuliţe româneşti înscrise pe această pagină, am senzaţia că e destul autopromo, în sensul că se folosesc de ranking-ul ridicat al Wikipediei pentru a apărea în căutările Google. Şi sunt aici cam toţi cei care îşi trecuseră firmele în pagina Listă de companii de software... Ce părere aveţi?... --Vlad 9 august 2005 17:03 (UTC)

Dacă domeniul lor principal de activitate este legat de coduri de bare (e.g. reseller de servicii sau produse pentru scris/citit/gestionat inventar folosind coduri de bare), cred că e fair game să le lăsăm -- în ultimă instanţă, ar fi listaţi în articolul relevant business-ului lor. Însă dacă au alte activităţi principale, atunci e auto-promo şi Google ranking şi sunt de acord că trebuie să dispară. --Gutza 9 august 2005 21:13 (UTC)
Am aruncat o geană şi după părerea mea sub semnul întrebării sunt: Compusoft şi LTHD, care mai vând şi alte produse gen tehnică de calcul în general (calculatoar) sau telefoane, respectiv Teosim care este şi firmă producătoare de soft la comandă. Restul îmi par ok, adică fie se ocupă doar cu coduri de bare şi produse derivate / auxiliare, fie este pus un mare accent pe acestă parte... --Vlad 9 august 2005 22:07 (UTC)
Vlad, eu deja mi-am dat cu părerea, iar tu oricum aveai dubii -- de vreme ce suntem doi, iar altcineva n-a mai apărut, poţi şterge liniştit până la proba contrarie, motivând în pagina de discuţii. Chiar dacă apare "proba contrarie" mai târziu (i.e. cineva care să spună că greşim amândoi), legăturile tot rămân în istoria articolului, nu e o tragedie. Cu alte cuvinte, regula de bază este "dacă-mi mai dă cineva dreptate şi nu spune nimeni că greşesc, e ok, pot să fac ce propuneam" -- cu rezerva regulii de bun simţ (pe care ai aplicat-o deja), şi anume "nu mă apuc să fac modificări radicale de capul meu, ci mai aştept o părere". La fel se întâmplă şi atunci când eşti admin: nu ştergi articole care nu sunt flagrant aiurea în mod unilateral, ci aştepţi să ţi le semnaleze cineva, sau dacă eşti primul care le observă, le semnalezi la rândul tău şi aştepţi să le şteargă alt admin. Şi aşa mai departe, relativ la alte activităţi potenţial interpretabile. Evident, nu-ţi spun toată poliloghia asta referindu-mă strict la acest articol, ci pentru că văd că te ocupi de multe treburi administrative, drept care pe de o parte te pot ajuta oricum informaţiile asta, iar pe de altă parte întrevăd "stofa" de admin, presupunând că ai timp să te implici. :-) --Gutza 10 august 2005 05:50 (UTC)
Vlad, faptul că ai scos firmele care nu ca obiect de activitate principal codurile de bare e ok, dar ai scos şi firme care chiar au ca obiect de activitate codurile de bare. Bine aici putem încadra toate firmele care se ocupă de identificarea produselor sau a persoanelor, într-un cuvânt cele care activează în domeniul AIDC. Când am scris acest articol am pus firmele pe care le ştiam eu, care posibil să-şi fi modificat obiectul de activitate, dar au fost adăugate şi altele. Dacă considerăm ca fiecare firmă care pune un cod de bare să fie listată aici, ne-ar durea mâna de la atâta scroll. După cum spunea Gutza, cu obiectul de activitate să fie inventariere, etc, nu s-a luat în calcul maşinile de numărat bani care nu au nimic în comun cu codurile de bare, echipamentele de codare/decodare benzi magnetice, scanere OCR, etc. :) Atunci cred că greu mai găsim o firmă curată. (poate fi luată ca o glumă). Succes Vlade cu enciclopedia. --Netu 25 septembrie 2005 09:44 (UTC)
Netu, am scos firme uitându-mă pe site-ul fiecăreia. Dacă tu consideri că am scos prea mult, eşti liber să le pui înapoi. Oricum nu cunosc criteriul după care ai selectat doar 10 firme, dacă aşa după cum spui tu, sunt atâtea care se ocupă cu codurile de bare, încât dacă le-ai fi adăugat pe toate, ni se anchiloza degetul de scrollat. Deci care au fost criteriile tale când ai pus link-uri către aceste firme şi nu către altele? --Vlad 25 septembrie 2005 11:06 (UTC)
Vlade, mă gândeam că e bună o listă cu anumite firme. După cum bine ştii, multă lume intră pe Wikipedia, pentru informaţii sau pur şi simplu o folosesc ca pagini aurii. Până la urmă ce-mi bat capul cu firmele. Când am adăugat acele firme (nu toate au fost adăugate de mine) nu-mi trecea prin cap că o să se ajungă la o mică polemică. Îmi cer scuze pt. cele întâmplate. Eu am scris ce am avut de scris, am să mai scriu unde mă pricep. Să auzim de bine! --Netu 26 septembrie 2005 06:45 (UTC)

Nu înţeleg de ce este nevoie de orice legătură spre o firmă specializată. Unde aţi mai văzut la Wikipedia aşa ceva? Dacă am un articol despre ştampile, scriu unde se pot confecţiona? NU! Astfel, vă rog să ştergeţi toate legăturile. Cine este interesat poate uşor căuta la Google coduri de bare şi i se vor afişa rezultate. Scopul Wikipedia nu este de a face reclamă, nu este un catalog de firme sau produse, este o enciclopedie. -Mihai | D 25 septembrie 2005 11:33 (UTC)