Discuție:Ciclu de viață al produsului

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

E corectă definiţia?[modificare sursă]

In mod curent, ciclul de viaţă al produsului se referă la perioada în care produsul se află pe piaţă, de aceea aşa zisul punct de vedere al producătorului, invocat de un contribuitor precedent, nu pare să fie relevant aici. Cele trei stadii menţionate se referă la dezvoltarea produsului în entitatea producătoare, iar nu la vânzarea produsului. Dacă şi alţi specialişti sunt de acord, ar rezulta că aceste ultime fraze din articol ar trebui anulate.

In altă ordine de idei, ar fi util de reprezentat graficul ciclului de viaţă care se găseşte în versiunea franceză a acestui articol.Adică la http://fr.wikipedia.org/wiki/Cycle_de_vie_(commerce) . Un alt contribuitor ar trebui solicitat să deseneze graficul (Help us!).

--Dorimedont (discuţie) 26 septembrie 2009 13:41 (EEST)[răspunde]

După consultarea mai multor standarde, am ajuns la convingerea că ciclul de viaţă complet include atît concepţia-dezvoltarea cît şi comercializarea produsului, de aceea îmi retrag afirmaţiile din 26 septembrie.

--Dorimedont (discuţie) 30 septembrie 2009 13:38 (EEST)[răspunde]

Din surse sigure (firme americane) ştiu că conceptul Product Lifecycle Management (PLM) se referă numai la p.d.v. al producătorului, care are cu totul alte griji decât consumatorul. Şi anume "inventarea" produsului, patentarea, producţia şi lansarea pe piaţă, asigurarea unui câştig de pe urma lui, marketing, structurile necesare pt. rezolvarea reclamaţiilor, îmbunătăţirea permanentă a calităţii şi productivităţii, stabilirea unei politici a preţului (în funcţie şi de concurenţă), asigurarea unei treceri line la produsul din generaţia următoare şi altele, care toate ţin de PLM. Este vorba deci de perioade îndelungate (care corespund la organisme cu filogeneza), şi nicidecum de întrebări de genul "oare când se va strica acest bec?" (ontogeneză). Dacă are timp "cineva", îl rog să cureţe articolul în acest sens! SALVE, --NeaNita (discuție) 29 iulie 2010 21:12 (EEST)[răspunde]