Discuție:Cazul István Beke și Zoltán Szőcs

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 1 an de Kun Kipcsak în subiectul Context și subcontext

Context și subcontext[modificare sursă]

Secțiunea ar fi mai bună cu împărțirea de tip context și subcontext: problema mai puțin cunoscută este că instituțiile statului român în secuime fac exces de zel care irită invariabil populația locală, inclusiv cea românească a locului. Distant, atitudinea instituțiilor poate fi interpretată ca fiind ținerea ca zonă de ocupație, ceea ce este un subiect pe cât de interesant dar pe atât de primejdios pentru alianța nord-atlantică și uniune. Se prezintă pe fugă aici despre prima parte:

Pe scurt, privitor și la subiectul articolului, în orașele de acolo au loc regulat parade militare, dar și de alte tipuri, în comparație (să zicem) cu localități „monument” din Moldova de pe fostul front... Așa s-ar explica și frecușurile și situațiile umoristice dintre români și secui pe acest subiect (la István Beke și Zoltán Szőcs chiar sunt redate asemenea situații de la ședințele de judecată).

Pe lângă amenințarea care o constituie atitudinea amintită mai sus mai este și faptul că fenomenul este foarte puțin studiat (în limba maghiară) sau chiar deloc (în limba română). Un asemenea articol ar putea fi dezvoltat la nivelul celui despre Incidentul xenofob din comuna Ditrău (2020), care a avut prilejul să descrie cu lux de amănunte o situație (pisică moartă) aruncată în curtea vecinului (noi nu suntem xenofobi, aceia sunt chiar cei care se victimizează!). Până la venirea unor vremuri mai bune ideea de împărțire va sta în stand-by.--Kun Kipcsak (discuție) 2 iulie 2022 15:46 (EEST)Răspunde