Discuție:Bucureștii Noi (cartier)

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Doresc sa raportez ton nepotrivit intr-o fraza chiar din interiorul acestui articol[modificare sursă]

Am ramas uimit ca autorul (autorii) articolului ar putea aproba pentru publicare o asemenea judecata de valoare total nepotrivita si discriminatorie intr-un articol descriptiv despre un cartier din capitala Romaniei moderne. Citez acea fraza care, dupa parerea mea, trebuie modificata imediat: "Etnia rroma este, din păcate, bine reprezentata, având un grad de ocupare al persoanelor apte de muncă foarte mic, preferând în schimb îndeletniciri devenite tradiționale spre sfârșitul secolului 20: specula cu autoturisme second-hand și specula imobiliară."

Ce inseamna "din pacate" altceva decat o prejudecata personala care nu isi are locul intr-o publicatie de tip enciclopedic ? Aveti cumva date concrete care sa sustina afirmatia ca specula cu autoturisme second-hand si specula imobiliara au fost cumva indeletniciri "preferate", ba chiar devenite "traditionale spre sfarsitul secolului 20" in randul etniei rome (tiganesti) ? (de exemplu date provenite din statisticile tinute de catre Ministerul de Interne si/sau Ministerul de Justitie, sau alt fel de date sociologice reputabile.)

Nu mai am pe moment alte comentarii, deoarece am fost atat de deranjat de aceasta fraza total nepotrivita, dar si probabil factual inexacta, incat nu am fost in stare sa citesc restul articolului.

dr. Eugen Craciun 84.210.21.34 (discuție) 2 august 2011 16:07 (EEST)Răspunde

Datele sunt in principal "original research"[modificare sursă]

Fiind vorba de un cartier destul de mic ca numar de locuitori si lipsit de obiective social-culturale sau de alta natura, sursele independente precum publicatiile, studiile, etc. sunt foarte putine. Prin urmare, imensa majoritate (>90%) a informatiilor din articol sunt bazate pe "original research", desfasurat pe o perioada de circa 12 ani, prin urmatoarele metode:

  • observatie directa
  • captura de imagine, atunci cand nu incalca intimitatea persoanei
  • interviuri directe, non-formale
  • esantionare statistica a ocupatiilor, pe grupe etnice.

Alte date actuale, din alte surse, sunt extrem de greu (daca nu imposibil) de gasit.