Discuție:Brad argintiu

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Brad argintiu este un subiect de care se ocupă Proiectul Plante, o inițiativă de a construi o listă cuprinzătoare și detaliată cu informații despre botanică Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Cam încurcată treaba cu denumirea articolului. După literatura de specialitate flora României conține 3 specii de brazi (vezi E. G. Negulescu, Dendrologie; Flora Republicii Populare Romîne. Redactor Traian Săvulescu. Volumul I. etc):

  • Brad sau Brad alb (Abies alba) - Specie din părțile centrale și sudice ale Europei (Alpi, Apenini, Carpați, Balcani). În România este răspândit în etajul montan al catenei carpatice și în Munții Apuseni și este al doilea conifer ca pondere, după molid, ocupând 5% din suprafața păduroasă a țării.
  • Brad argintiu (Abies concolor) - Specie exotică din America de Nord, cultivată ca arbore de ornament în România
  • Brad de Caucaz (Abies nordmanniana) - Specie exotică din Caucaz, cultivată ca arbore de ornament în România

Articolul se numește incorect "Brad argintiu" (Abies alba), corect ar fi "Brad" sau "Brad alb", însă există deja un articol "Brad" care se referă la genul Abies. În consecință articolul "Brad argintiu" trebuie numit "Brad" sau "Brad alb", iar articolul existent "Brad" în "Brazi" sau "Abies" (denumirea latină a genului). --Danvasilis (discuție) 26 decembrie 2015 14:56 (EET)[răspunde]