Discuție:Biserica de lemn din Vălari

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Biserica de lemn din Vălari este un subiect de care se ocupă Proiectul Monumente istorice, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre monumentele istorice din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa C pe scala de calitate.
MareAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa mare pe scala de importanță.

Fost articol de calitate Biserica de lemn din Vălari a fost un articol de calitate. Puteți să vă uitați la legăturile aflate mai jos, în istoricul articolului, pentru a găsi pagina nominalizării, și să aflați de ce a fost retrogradat.


Arhitectura de lemn - in ce masura are legatura cu... Dacia antica?[modificare sursă]

Sunt arhitect, dar legatura facuta in acest articol intre o presupusa arhitectura dacica si o biserica de lemn de sec. XVI-XVII mi se pare extrem de riscanta si greu demonstrabila stiintific. As vrea sa stiu de unde se citeaza aceste idei, sau daca ele sunt pareri ale autorului articolului?

Nu cred sa existe (cu exceptia protocronistilor) vreo dovada despre cum arata arhitectura dacilor. Cu atat mai mult e imposibil de demonstrat ca o biserica ar avea ceva in comun cu ea.

Daca ma insel, astept vesti remarcabile de ls dvs, cei care stiti mai multe despre aceasta tema! --Horia mar (discuţie) 16 februarie 2010 00:21 (EET)Răspunde