Discuție:Aruncuta, Cluj/AB1

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 10 ani de Accipiter Gentilis în subiectul Evaluare AB

Evaluare AB[modificare sursă]

Această evaluare este transclusă de la Discuție:Aruncuta, Cluj/AB1. Legătura de modificare pentru această secțiune poate fi folosită pentru a adăuga comentarii.

Îmi place acest articol, este bogat în informații, bine ilustrat și are destul de multe referințe. Ar putea chiar deveni AC, nu doar AB, dar are încă ceva mari probleme care îl împiedică să primească și această etichetă:

  • Introducerea este lapidară față de conținutul articolului. Ea ar trebui să rezume toate aspectele tratate, pentru ca, atunci când cititorul ajunge la cuprins, el să știe exact despre care aspect dorește să găsească detalii și unde să meargă pentru a le găsi.
  • Punctuația este problematică în multe zone ale articolului: se folosesc spații înainte de virgulă, acolade în loc de paranteze, spații după deschiderea parantezei/acoladei și înainte de închiderea ei; folosește atât ghilimele românești („”) cât și englezești (""): nu am nimic împotriva celor englezești, dar stilul trebuie să fie unitar
  • Lipsesc multe diacritice.
  • Folosește simultan două grafii: cea cu î/sînt și cea cu â/sunt - necesită uniformizare
  • Notele de subsol sunt amestecate: unele sunt pure completări (fără referințe) și altele sunt referințe sau completări cu referințe; primele ar trebui grupate separat
  • Unele referințe nu au date suficiente pentru a asigura verificabilitatea (și deci nu-și ating scopul). Câteva exemple (numerotare în raport cu versiunea din 7 noiembrie 2011):
    • Nota 88 e un link spre o pagină cu 404; niciun detaliu clar despre ce se afla la un moment dat acolo și niciun indiciu despre cum am putea găsi o copie
    • Nota 90 e un link către un site generic.
    • Notele 84 și 103 sunt către câte un număr dintr-un ziar; trebuie specificat articolul și autorul, chiar și pagina dacă e o referință off-line (așa cum e cazul aici)
    • Nota 102 e doar un URL parțial spre un site despre care nu e clar dacă e sursă de încredere
  • Referințele lipsesc în unele secțiuni care au mare nevoie de ele; un exemplu este secțiunea „Date economice” al cărui ultim paragraf lasă impresia de cercetare originală. Alt exemplu este secțiunea „Istoric”, referențiată sporadic: după citat, trei paragrafe nu au nicio notă

P.S.Cred că acest punct legat de cercetare originală l-am rezolvat prin trimitere la sursa bibliografică.29.06.2012.Gh.Tare.

  • Exprimarea folosește uneori afirmații la persoana I (menționăm) și judecăți de valoare („fapt remarcabil”, „frumoasă biserică”, „frumoasele lor flori albe”)

Buna seara draga Andrei[modificare sursă]

Multumesc pentru analiza minutioasa si obiectiva prezentata mai sus . Precizarea punctelor bune si a celor slabe ne ajuta si totodata ne indeamna sa trecem la o reanalizare a intregului material. Dupa interventia ta { si a D-lui Mycomp} mi-am dat seama ca articolul necesita inca retusuri {cum zice croitorul} ,respectiv am constatat cu amaraciune {si putin umor } ca bunavointa {mea } nu este suficienta pentru ca articolul analizat sa intruneasca criteriile de calitate impuse de standardele wikipedia. Pe de alta parte cred ca ma aflu in postura sculptorului care observa neajunsurile operei sale , dar nu stie cum sa le inlature ! Cel mai simplu este sa strig dupa ajutor , dar - in conditiile astea de puternica si nesfirsita criza materiala si morala in care ne aflam - sint sanse mici sa ma auda cineva ... Oricum mesajul tau l-am inteles perfect . Se impune calitate in ceea ce scriem fiindca ne aflam intr-o competitie continua { cu altii , dar si cu noi insine !}... Tactica berbecului de a darima { cu coarnele } lucrurile care nu-i plac , in cazul nostru ar insemna sa ne risipim energia fara rost . Este mai util s-o folosim cu intelepciune ! Si sa ne uram spor la treaba ...

09 nov.2011 , Gh.Tare

Buna ziua ![modificare sursă]

Am completat materialul despre Aruncuta { capitolul legat de geologie si hidrografie } cu ajutorul D-lui Mihai Chereches , geolog si pictor . Acesta ,la indemnul meu , a selectat materialul prezentat , in baza informatiilor din propria Lucrare de Diploma ,coordonata de D-nul Ioan Marza , un reputat profesor din UBB Cluj - Catedra de Geografie - Geologie , iar redactarea am facut-o impreuna si intr-o forma cit mai accesibila persoanelor care nu mai au norocul sa studieze materia de Geologie in liceu, asa cum a fost inainte de 1989. Chiar si asa materialul este greoi, insa are avantajul ca prezinta intr-o forma accesibila elemente privind evolutia solului si a subsolului zonei , mergind cu explicatii stiintifice despre formarea unor componente ale solului cum este tuful de Ghiris { practic cenusa vulcanica depusa si pietrificata in timp} , zonele hidrografice din Campia Transilvaniei [Somes si Aries } care se intretaie chiar la hotarul satului. Credem ca materialul privind geologia si hidrografia satului Aruncuta ne indeamna sa facem si o trecere in revista a ceea ce exista la Rosia Montana si dezastrul ecologic cert care se prefigureaza doar pentru a hranii cite-va guri de hrapareti si inconstienti, decisi sa distruga { pentru sute si sute de ani } sufletul care salasuieste in solul si sbsolul fiecarei asezari umane ,inclusiv la Aruncuta si la Rosia Montana . Asteptam eventuale completari sau observatii .

28.02.2012 ,Gh.Tare

Buna ziua Andrei ![modificare sursă]

Am completat o parte din bibliografia la care faci referire mai sus { capitolul familii nobiliare} si am adus mici corecții și completari {in special http://genealogy.euweb.cz/hung/hungary.html , care a constituit o parte din sursa informatiilor ,astfel:

http://genealogy.euweb.cz/hung/haller3.html


http://genealogy.euweb.cz/hung/kornis2.html#AG

http://www.geocities.ws/historalia/transilvania.html

http://genealogy.euweb.cz/hung/hungary.html

http://genealogy.euweb.cz/hung/banffy3.html#ML

http://genealogy.euweb.cz/hung/suky1.html#B

http://genealogy.euweb.cz/hung/bogathy.html

P.S. Stiu ca mai este de indreptat ...

13 oct.2012.

Cu stimă , Gh.Tare

Doar la prima vedere: Articolul conține în continuare erori privind diacriticele, punctuația, grafia. --Accipiter GentilisQvadratvs(discuție) 12 octombrie 2013 21:42 (EEST) P.S. Sugerez printarea paginii, apoi luarea unui pix roșu și marcarea erorilor, e cea mai simplă metodăRăspunde