Discuție:Activitatea lui Vintilă Brătianu ca primar al Bucureștiului

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 10 ani de Macreanu Iulian
De făcut pentru articolul Activitatea lui Vintilă Brătianu ca primar al Bucureștiului: modifică  · istoric  · înnoiește

Deși articolul este suficient de cuprinzător, mai sunt câteva lucruri care ar putea fi făcute de către cei interesați (eu nu le-am putut identifica până în prezent în bibliografia pe care am folosit-o):


Câteva lucruri pe care le puteți face:
  • cereri:
    - imagini cu ansamblul arhitectonic Parcul Ioanid (de preferință din epocă)
    - date despre campania electorală din 1907 când a fost ales Primar la Bucureștilor
    - imagini ale Abatorului Comunal și a Uzinei Comunale de Electricitate din București, din epoca respectivă
  • wikizare: - de verificat legăturile roșii
    - de văzut ce legături interne se mai pot adăuga
  • Dezambiguizează:
    - de verificat denumirile care pot avea mai multe sensuri

Cu stimă --Macreanu Iulian (discuție) 26 mai 2013 12:38 (EEST)Macreanu IulianRăspunde

Mi se pare rezonabil, Primar cu P mare, nu ca Oprescu primar cu p mic.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 79.112.27.148 (discuție • contribuții).

Litera „P” mare pentru un primar i-o va da sau nu posteritatea, funcție de comparația cu edilii din vremurile respective. După tendința actuală de descreștere în multe domenii, sunt toate șansele ca în viitor să avem edili față de care domnul Oprescu să pară un adevărat titan. Din nefericire pentru cei care vor trăi pe atunci!
Cu stimă
--Macreanu Iulian (discuție) 26 mai 2013 10:03 (EEST) Macreanu IulianRăspunde
Mă mir că n-ați sesizat ironia mea și ați luat-o de bună. Eu m-am referit la faptul că articolele dvs., documentate nu zic nu, conțin greșeli de exprimare în limba maternă. Rușinos. --79.112.26.81 (discuție) 26 mai 2013 11:00 (EEST)Răspunde
Numai cine nu muncește nu greșește. Se pare că dv. 79.112.26.81 nu greșiți ... --Accipiter Gentilis (discuție) 26 mai 2013 11:21 (EEST)Răspunde
Ce te face să crezi că nu am și un cont pe aici? Tu ești începător față de mine, în ce privește numărul contribuțiilor. Așa că, fleanca mai mică. --79.112.26.81 (discuție) 26 mai 2013 11:26 (EEST)Răspunde
Stimate 79.112.26.81
În primul rând țin să vă mulțumesc (fără nici un fel de ironie) pentru atenția și aprecierea pe care o arătați puținelor articole scrise de mine. Vă mulțumesc și că ați sesizat greșeala de scriere din titlul articolului. E o greșeală pe care mi-am asumat-o, dovadă că nu am făcut nici un comentariu când pagina a fost redenumită în mod corect. În fond Wikipedia e o operă comună și de aceea mai multe păreri sunt mai bune decât una singură.
În al doilea rând recunosc că articolele mele au și greșeli de exprimare și greșeli de scriere și poate și alte păcate. Multe le găsesc chiar eu când recitesc ceea ce am scris. Altele rămân și sunt găsite de ceilalți membri ai comunității, cum a fost cazul celei sesizate de dumneavoastră. Aceasta e situația. Nu sunt un scriitor profesionist, dar scriu articolele cu bună credință și îmi asum greșelile pe care le fac. Greșelile pot fi pedepsite, pot fi înțlese, pot fi iertate sau pot fi ignorate. E libera alegere a fiecăruia dintre noi ce atitudine adoptăm.
În al treilea rând am răspuns la mesajul dumneavoastră deoarece consider că politețea cere să răspunzi unui om care este interesat de ceea ce faci, chiar dacă nu îl cunoști. Nu am făcut decât să exprim o părere pur personală despre cum văd eu evoluția primarilor.
Acestea fiind spuse, greșelile recunoscute și lucrurile clarificate cred că putem să revenim la un limbaj și o exprimare normală pentru Wikipedia și să ne vedem liniștiți de proiectele la care lucrăm.
Cu stimă
--Macreanu Iulian (discuție) 26 mai 2013 12:20 (EEST)Macreanu IulianRăspunde
Stimate domnule colonel,
Mă bucur că ați recunoscut greșelile făcute și vă semnalez și altele: Activitatea Politică (politică se scrie cu p mic), Activitate Profesională (profesională cu p mic), în timp ce funcțiile Ministru de Război, Ministrul Materialelor de Război și Ministrul Finanțelor se scriu cu litere mici, cu excepția cazului în care începi o propoziție sau un alineat cu ele. Erorile acestea sunt deranjante cu atât mai mult cu cât văd pe unde lucrez cereri scrise de diverși cetățeni care încep cu formulele: Domnule Primar, Domnule Președinte sau Dom' Șăf. De corectat puteam să o fac și singur, dar am dorit ca dvs. să conștientizați aceste greșeli (care persistă și la Mitropolia Proilaviei, de nu ar fi fost deja modificate). Nu mi-o luați în nume de rău, dar chiar doresc ca dvs. să conștientizați personal aceste erori și să le înlăturați singur cu atât mai mult cu cât răspundeți de recenzarea articolelor propuse a primi statutul „de calitate” (și nu de Calitate). Vă mulțumesc pentru atenția acordată mesajului meu și mult succes în activitatea profesională. Să vă vedem în curând și general! Cu stimă, același anonim --79.112.26.81 (discuție) 26 mai 2013 12:36 (EEST)Răspunde

Linkuri potențial utile[modificare sursă]

Mulțumesc mult pentru material, e foarte folositor. Nu e singurul scandal, partea rea e că marea lor majoritate au fost atacuri pe fond pur politic, fără vre-un substrat real și unde cu greu poți identifica un punct de vedere cât de cât neutru sau dovezi palpabile. O să le menționez pe toate pe care le-am aflat până acum, lăsând cititorilor sarcina să le judece. Oricum mă apucă durerea de cap când mă gândesc cum o să scriu secțiunea cu controverse și scandaluri.
Spor la muncă cu Bisericile Ruperstre din Buzău!
Cu stimă
--Macreanu Iulian (discuție) 26 mai 2013 10:03 (EEST) Macreanu IulianRăspunde
Mulțam, la fel ... --Accipiter Gentilis (discuție) 26 mai 2013 11:18 (EEST)Răspunde