Bloody Disgusting

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bloody Disgusting
Fondat  Modificați la Wikidata
Proprietar(i)The Collective[*][[The Collective (American video game developer)|​]]  Modificați la Wikidata
URLhttp://www.bloody-disgusting.com/
Lansat  Modificați la Wikidata

Bloody Disgusting este un site web american despre filme de groază, jocuri video, benzi desenate și muzică, cunoscut în special pentru producerea trilogiei V/H/S de filme de groază de antologie.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Bloody Disgusting a fost fondat în 2001 de Brad Miska (sub pseudonimul "Mr. Disgusting") și Tom Owen,[1] care conduc site-ul împreună cu John Squires. Până în 2007, site-ul a avut 1,5 milioane de vizitatori unici și 20 de milioane de vizualizări de pagină în fiecare lună.[2] În septembrie 2007, un pachet minoritar de acțiuni a fost cumpărat de The Collective, o companie din Beverly Hills.[3] În 2011, Bloody Disgusting a început să distribuie și să producă filme[4] care au primit premii și au dat naștere francizei de succes V/H/S.

În 2017, Bloody Disgusting a cumpărat The Collective și operează în prezent ca o companie independentă. Bloody Disgusting a lucrat la proiecte din genul horror cu scriitori , regizori și actori, printre care Adam Wingard, Simon Barrett, David Bruckner, Roxanne Benjamin, Joe Swanberg, AJ Bowen, Amy Seimetz, TI West, Radio Silence, Glenn McQuaid, Steven C Miller, Jonny Weston, Jason Eisner, Eduardo Sanchez, Greg Hale, Gareth Evans, Timo Tjahjanto, Marcel Sarmiento, Nacho Vigalondo, Patrick Horvath, Sion Sono și Trent Haaga

Producție cinematografică[modificare | modificare sursă]

Pe măsură ce Bloody Disgusting s-a dezvoltat, a evoluat într-o companie de producție de filme, lansând filme horror. Unele filme au fost premiate.

Bloody Disgusting Selects[modificare | modificare sursă]

În 2011, Bloody Disgusting s-a asociat cu AMC Networks și The Collective pentru a crea o companie de distribuție numită Bloody Disgusting Selects, care a lansat filme de groază în cinematografele AMC și în format DVD, Blu-ray și video la cerere (VOD). Filmele distribuite sunt:[5]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Site of the Week: Bloody-Disgusting”. AMC. Arhivat din original la . 
  2. ^ Hefflinger, Mark (). „The Collective Buys Horror Film Site Bloody-Disgusting.com”. DMW Daily. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ Graser, Marc (). „Collective nabs Bloody-Disgusting”. Variety. Accesat în . 
  4. ^ Zeitchik, Steve (). „Horror site Bloody Disgusting now a movie producer, distributor”. Los Angeles Times (în engleză). ISSN 0458-3035. Accesat în . 
  5. ^ Donato, Matt (). „Bloody Disgusting Selects: This Is Only The Beginning”. We Got This Covered. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]