Ajutor:Cum arhivez o pagină de discuții

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Metodă manuală[modificare | modificare sursă]

Metoda de transfer cu istoric[modificare | modificare sursă]

Aceasta este metoda cea mai recomandată, pentru că se ține evidența arhivelor împreună cu pagina principală de discuții și se păstrează istoricul paginilor.


  1. Apăsați pe butonul „Redenumire” din partea de sus și redenumiți pagina de discuții. Dacă se arhivează o discuție veche, folosiți următorul număr disponibil, de exemplu dacă în dosar ultimul fișier a fost Arhiva 3, creează o nouă arhivă numită [[/Arhiva 4]]. (În pagina de redenumire apare un tabel, la secțiunea Titlul Nou în câmpul din dreapta după nume dvs. de utilizator adăugați codul [[/Arhiva n]], unde n-1 este numărul dumneavoastră de arhive. Dacă sunteți la prima arhivare adaugă [[/Arhiva 1]] )
  2. Mergeți înapoi pe pagina dvs. de discuție, aceasta va fi acum o redirecționare (apăsați butonul „Discuții” din stânga sus).
  3. Editați pagina de discuții și eliminați redirecționarea.
  4. În plus, este de preferat să adăugați o „casetă” de legături către aceste fișiere vechi. Dacă pagina de discuții are deja o astfel de „casetă” trebuie doar să adăugați legătura nou creată acolo. În caz contrar, puteți adăuga „casetă”.
    • {{Casetă arhive}} afișează o casetă flotantă pentru legături. Ppune legăturile ca parametrii, de exemplu: {{Casetă arhive|[[/Arhivă 1]]}}.
  5. Puteți aduce părți mai vechi de discuții (cutii, avertismente ...) prin metoda „Taie și Lipește”.

Metoda taie și lipește[modificare | modificare sursă]