.club

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
.club
Inaugurare2014
Registru.Club Domains, LLC
Scop declarat de folosință Comercial
Folosință realăFolosit in scopuri generale si considerat pe scara larga drept TLD standard
Restricții de înregistrareNiciuna
DocumenteICANN registry agreement
Sit web[1]

.club, deseori stilizat ca si .CLUB și uneori dot-club,[1] este un domeniu de nivel superior (TLD). A fost propus în ICANN in programul [[Domeniul generic de nivel superior # Domenii noi de nivel superior | Programul de domeniu generic de nivel superior (gTLD)] și a devenit disponibil publicului larg pe 7 mai 2014 . .Club Domains, LLC este un registru de nume domenii pentru un șir de identificare.

Achiziție și promovare[modificare | modificare sursă]

Colin Campbell, CEO of .Club Domains, LLC

În iunie 2013, .Club Domains, LLC a achiziționat .club gTLD printr-o licitație privată după ce a strâns 7 milioane de dolari de la 27 de investitori individuali. Colin Campbell (antreprenor)|Colin Campbell, [[directorul executiv] al companiei, a refuzat să dezvăluie prețul final de licitație, invocând acorduri de confidențialitate.[2] club a fost primul nou gTLD achiziționat prin licitație privată. Solicitanții care nu au reușit să concureze pentru gTLD au fost Donuts și Merchant Law Group LLP.[3]

Succes[modificare | modificare sursă]

Potrivit The Domains, „Cei care utilizează acum o adresă web care se termină în .club includ mărci, vedete, figuri sportive, antreprenori și startup-uri inovatoare, asociații și cluburi din întreaga lume ... zeci de mii de cluburi, companii și persoane fizice sunt active folosind o adresă .club pentru prezența lor pe web, de la cluburile Rotary, la cluburile școlare, la bloggerii pasionați."[4] Printre persoanele cunoscute care folosesc extensia se numără rapperul 50 Cent,[5] jucătorul de baschet profesionist Tyler Johnson (baschet) | Tyler Johnson,[6] si starul Indian de cricket Virat Kohli.[4]

Vezi si[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ McCarthy, Kieren (). „Sick of these new dot-words? Join the .club – it's the only one challenging .com”. The Register. Accesat în . 
  2. ^ Allemann, Andrew (). „27 investors chip $7 million into .Club as it wins private TLD auction”. Domain Name Wire. Accesat în . 
  3. ^ Berkens, Michael (). „.Club Domains Wins the New gTLD .CLUB "in Historic First Private Auction". The Domains. Accesat în . 
  4. ^ a b Berkens, Michael (). „.Club Tops 200K Domains Is Godaddy's #1 Selling New Domain Extension”. The Domains. Accesat în . 
  5. ^ Allemann, Andrew (). „50 Cent goes .Club with new site, will be at launch party”. Domain Name Wire. Accesat în . 
  6. ^ Heroux Pounds, Marcia (). „Dot-club Web names spread by Fort Lauderdale business”. Sun-Sentinel. Tribune Publishing. Arhivat din original la . Accesat în . 

Link uri externe[modificare | modificare sursă]