Turnul de televiziune Galați

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Turnul de televiziune Galati.jpg

Turnul de Televiziune Galați este un turn de 110 metri[necesită citare] înălțime din beton utilizat pentru transmisia FM și TV din Galați, România.


Turnul este din beton armat, constituit dintr-o coloană înaltă, prin interiorul căreia se află ascensorul care urcă către partea superioară a turnului, unde se află o construcție modulară, cilindrică, cu 3 etaje, care cuprind un restaurant la parter, iar în cele două etaje relee și instalații de televiziune și pentru transmiterea/captarea undelor de orice fel, centru de informații privind securitatea națională (practic din acel turn se transmiteau informații la Centru despre posibilele nereguli de securitate ce viza partea de Est și Sud a țării), informații meteorologice, bază militară, etc. Apoi se continuă încă o construcție din schele metalice pe care sunt montate emițătoare, antene parabolice, radar antiaerian etc.

Construcția a fost finalizată în 1968[necesită citare] și este echipată cu un restaurant în turn, probabil singurul din România. Este cu siguranță singurul restaurant care funcționează pe două etaje[necesită citare], cu o diferență mare de înălțime între ele, având 220 de locuri la parter și cu alte 60 la înălțimea de 86 de metri[1].Pretul de urcare cu liftul este de 5 lei pană la restaurantul de sus.Diametrul turnului in restaurantul de sus măsoară 14m L .

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]