Toyota Supra

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Toyota GR Supra)
Toyota Supra

Toyota Supra A80 (pre-facelift)
Prezentare generală
MarcăToyota  Modificați la Wikidata
Perioadă producțieaprilie 1978 – august 2002
martie 2019 – prezent
Prezență online
site web oficial

Toyota Supra este o mașină sport și un grand tourer fabricat de Toyota Motor Corporation începând cu 1978. Numele „supra” este derivat din prefixul latin, care înseamnă „deasupra”, „a depăși” sau „depăși”.

Primele patru generații ale Supra au fost produse din 1978 până în 2002. A cincea generație a fost produsă din martie 2019 și a fost pusă în vânzare în mai 2019. Stilul originalului Supra a fost derivat din Toyota Celica, dar era atât mai lung, cât și mai lat. Începând cu jumătatea anului 1986, A70 Supra a devenit un model separat de Celica. La rândul său, Toyota a încetat să mai folosească prefixul Celica și a numit mașina Supra. Datorită asemănării și trecutului numelui Celica, acesta este adesea confundat cu Supra și invers.

Toyota Supra J29 (2019)

Prima, a doua și a treia generație de Supra au fost asamblate la uzina Tahara din Tahara, Aichi, în timp ce a patra generație a fost asamblată la uzina Motomachi din Toyota City. A cincea generație a Supra este asamblată alături de BMW Z4 (G29) în Graz, Austria, de Magna Steyr.[1]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Damian, Dan (). „Test drive: Toyota Supra - Sport pasional”. Auto Motor și Sport. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]