Sebastian A. Corn

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Sebastian Corn)
Sebastian A. Corn
Date personale
Născut (64 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiescriitor
scriitor de literatură științifico-fantastică[*] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata

Sebastian A. Corn (n. [1]), pseudonimul literar al lui Florin Chirculescu, este un scriitor de science fiction din România.

Date biografice[modificare | modificare sursă]

Sebastian A. Corn a debutat în 1993, în Jurnalul SF, cu povestirea „Snorki”.[2]

A publicat primele texte în 1993, într-o revistă de sci-fi care a suscitat pasiuni și controverse în anii 1990: JSF. La scurt timp după debut, a primit numeroase premii și mențiuni literare (aproape 40), dintre care cele mai importante au fost Premiul pentru Debut European la Euroconul de la Glasgow din 1995 și Marele Premiu al Editurii Nemira din 1997 pentru romanul Să mă tai cu tăișul bisturiului tău, scrise Josephine.

Pseudonimul Patrick Herbert[modificare | modificare sursă]

Sub pseudonimul "Patrick Herbert" a publicat, la comanda editurii Nemira, Dune 7: Cartea Brundurilor, o carte care se voia plasată în universul Dune și care capitaliza pe loialitatea fanilor seriei Dune a lui Frank Herbert. Majoritatea cititorilor acestei cărți încă cred că această carte a fost publicată de unul din fiii lui Frank Herbert (Brian Patrick Herbert), însă, evident, acest Dune 7 nu are nici o legatură cu seria Dune (vezi interviul).

A publicat nuvele și povestiri în revistele JSF, Anticipația și Nautilus. A fost redactor-șef al revistei Nautilus și al unei pagini săptămânale de sci-fi în Curierul Național în 1995. A publicat cinci romane sub pseudonimul Sebastian A. Corn și alte trei sub alte nume. Pentru ultimul dintre romanele sale, Imperiul Marelui Graal, i s-a decernat premiul Vladimir Colin în 2006. În viața de zi cu zi, este chirurg toracic. În afara scrierilor literare, a publicat articole de medicină socială în revista Tinerama.

Lucrări scrise[modificare | modificare sursă]

Romane și nuvele publicate sub pseudonimul Sebastian A. Corn

Roman publicat sub numele real Florin Chirculescu

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Sebastian A. Corn, Internet Speculative Fiction Database, accesat în  
  2. ^ Dosarele SF:Fila Sebastian A.Corn Arhivat în , la Wayback Machine., cititorsf.ro
  3. ^ http://www.observatorcultural.ro/SFada-cu-literatura.-Zona-Sebastian-A.-Corn-din-fic%C4%8C%E2%80%BAiunea-speculativa*articleID_27196-articles_details.html

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]