Prea târziu (film din 1965)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pentru alte semnificații ale termenului, vezi Prea târziu (dezambiguizare)
Prea târziu
Szerelmes biciklisták
Titlu originalSzerelmes biciklisták
Gencomedie romantică
RegizorPéter Bacsó
ScenaristPéter Bacsó
ProducătorOtto Föld
StudioMafilm
DistribuitorMokép
Director de imagineGyörgy Illés
Operator(i)József Lörinz
MontajSándor Boronkay
SunetJános Arato
MuzicaSzabolcs Fényes
DistribuțieTibor Orbán
Nóra Káldi
Premiera4 noiembrie 1965
Premiera în România  (1966-06-30)
Durata100 minute
a / n
ȚaraUngaria Ungaria
Limba originalămaghiară
Disponibil în românăsubtitrat
Prezență online

Prea târziu (titlul original: în maghiară Szerelmes biciklisták) este un film de comedie romantică maghiar, realizat în 1965 de regizorul Péter Bacsó. Filmul în a cărui distribuție intră actori tineri debutanți Tibor Orbán, Nóra Káldi, László Tahi Tóth și István Uri[1] abordează tema specifică tineretului care sunt în pragul maturității și pe care fiecare îl înțelege în felul său. Coloana sonoră a filmului este susținută de formația de muzică ușoară „Illés”.

Conținut[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Visul celor trei tineri, András, fratele său mai mic Bence și Albert se realizează în sfârșit, când pleacă în toiul verii, cu bicicletele la Balaton. Soare strălucitor, apa bună de făcut baie și o mulțime de fete drăguțe care roiau pe toată plaja. Când cei doi frați încep să-i facă curte aceleiași fete, Eszter, András reușește să îl convingă pe fratele său să nu mai vrăjească fata doar pentru o seară cum obișnuia, și să renunțe mai bine în favoarea lui. Toate bune și frumoase, dar András repede își dă seama că nu are nici o șansă din punct de vedere material, în fața unui rival, prietenul cam plictisit a lui Eszter, deoarece abia terminase facultatea și doar în toamnă urma să își ocupe postul de profesor la o școală. Cu toate că fata încearcă timid să îl încurajeze, András e nehotărât și tergiversează prea mult lucrurile. După multe procese de conștiință, se hotărăște să-i scrie lui Eszter o scrisoare, prin care speră să aducă lucrurile pe calea cea bună...

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Melodii din film[modificare | modificare sursă]

  • Táskarádió - formația Illés
  • Melodiile „Olyan egyedül vagyok” (Sunt atât de singur) și „Biciklisták dala” (Cântecul cicliștilor) aparțin lui Ceh Tamás.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]