Omerta (joc video)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Omerta (MMORPG))
Salt la: Navigare, căutare
Omerta
Adresă http://www.barafranca.com
Slogan The Godfather of Mafia Games
Comercial? Da
Tip Joc pe browser, MMORPG
Înregistrare Necesară
Proprietar Omerta Game Limited
Autor Moritz Daan
Lansat 26 septembrie 2003
Statut actual Activ
Loc în clasamentul Alexa 86.309
Limba Engleză, olandeză, portugheză, turcă, germană, franceză

Omerta este un MMORPG pentru browser, lansat în 2003. Jucatorul este in ipostaza unui gangster ai anilor 1930 . Jucatorii cresc in nivel prin furtul masinilor , comiterea diverselor crime , ajutarea la evadari din inchisoare si facand contrabanda cu alcool si diverse narcotice .

Istoric[modificare | modificare sursă]

Omerta a devenit public pe 26 septembrie 2003 cu prima versiune cunoscuta sub numele Omerta 1.0 . A fost original scrisa de Moritz Daan ca un proiect de amator din orasul sau natal Groningen . [1]

In trei luni jocul a adunat 3000 de membrii activi cu o medie de 150 de jucatori online , culminand la 500 . Pe parcursul celor 5 ani de la lansare jocul a avut in jur de 3,5 milioane de inregistrari unice in total pe toate versiunile sale . [2]

Dupa cresterea initiala a joculul , Steve Biddick a cumparat majoritatea actiunilor Omerta Game Limited la mijlocul anului 2004 , devenind astfel CEO-ul Omerta Game Ltd . Compania a fost mutata din Groningen , Olanda , in Hull , Marea Britanie - resedinta curenta .[3]

Versiunea initiala 1.0 nu era suficient de stabila , si era usor de trisat . Jocul a fost resetat in ianuarea 2004 la versiunea 2.0 . Versiunea 2.0 a fost prima versiune care a introdus Captchas ca o metoda impotriva trisatului . Cu resetul versiunii 2.0 jocul a fost mutat de shared hosting pe un server dedicat pentru a putea face fata numarului crescator de jucatori . In iulie 2004 , versiunea 2.0 a ajust la capat deoarece jocul era inca incet si instabil . Codul sursa a fost revizionat si partia re-scris pentru a putea face fata mai multor jucatori , si o limita de clickuri a fost introdusa . Noul server a fost inchiriat pentru a sustine jocul si a fost lansat in aceeasi luna ca versiunea 2.1 . In iulie 2005 Omerta 2.2 a fost lansata . Dupa aceasta , jocul a fost updatat si resetat o data la 6 luni . In versiunea 2.4 au fost lansate noi actiuni cum ar fi Mega Crima Organizata si un nou "kill" algoritm . In iulie 2009 ultima versiune a fost lansta 3.0 .

In ianuarie 2008 Omerta s-a mutat pe un nou provider , si are curent 20 de servere active , FreeBSD operating system . [4]

In iulie 2009 versiunea 3.0 a fost lansata si este activa curent , atingand in prima luna dupa lansare mai mult de 100 000 de jucatori inregistrati pentru aceasta versiune . [5]

Gameplay[modificare | modificare sursă]

Omerta este un RPG stragtegic , bazat pe activitati crimale pentru a castiga mani si experienta . Familiile , formate impreuna cu alti jucatori , au lupte de putere pentru a deveni familia dominanta in joc . Unul dintre cele mai importante bunuri este functia "Kill" , folosita pentru a ucide alti jucatori si a obtine bani si produse . Jucant jocul vei creste in nivel si comparativ cu ceilalti jucatori , dar si in interiorul familie pentru a deveni "don"-ul familiei .


Model de plată[modificare | modificare sursă]

Desi Omerta este un joc gratuit (free to play ) ,[3] nu are bannere sau alte reclame si nici o activitate platita ce ar limita jocul , are o limita de click-uri (clicklimit) . Cu aceasta limita , un jucator poate cere doar 11 pagini per minut , iar jucatorul poate cumpara un cod care ii mareste aceasta limita la 40 de pagini pe minut . Un al doilea cod permite jucatorului mai mult spatiu de stocare in inbox si un profil mai mare . Codurile pot fi cumparate prin mesaje text sau prin auction tool-ul jocului .

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Newswire Today (13 iunie 2009). „Omerta”. Press release. http://www.newswiretoday.com/news/52248/. Accesat la 16 octombrie 2009. 
  2. ^ gamesindustry.biz (1 iunie 2009). „Omerta”. Press release. http://www.gamesindustry.biz/articles/omerta-1930s-themed-gangster-mmorpg-launches-version-3. Accesat la 16 octombrie 2009. 
  3. ^ a b gamershell.com (9 iulie 2009). „The New Version of Leading Online Gangster Game, Omerta Is Now Live”. Press release. http://www.gamershell.com/companies/omerta_game_limited/624364.html. Accesat la 16 octombrie 2009. 
  4. ^ Interview with the creators of Omerta "[1]". Casual Gaming
  5. ^ Massive Online Gamer (28 august 2009). „Omerta Re-launched!”. Press release. http://www.massiveonlinegamer.com/news/announcements/194-omerta. Accesat la 16 octombrie 2009. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]