NU'EST

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
NU'EST
Date personale
OrigineCoreea de Sud
Gen muzicalK-pop, dance-pop, electropop
Data formării  Modificați la Wikidata
Ani de activitate2012 - prezent
Case de discuriPledis Entertainment[*][[Pledis Entertainment (South Korean entertainment management company)|​]]  Modificați la Wikidata
Membri
JR,

Ren, Minhyun, Aron,

Baekho
Discografie
Listă completăNU'EST discography[*][[NU'EST discography (Wikimedia band discography)|​]]  Modificați la Wikidata
Prezență online

NU'EST (original : 뉴이스트, acronim pentru New Establish Style Tempo) este un o trupă sud-coreeană de băieți formată de Pledis Entertainment în 2012. Grupul este format din JR, Aron, Baekho, Minhyun și Ren.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Pre-debut[modificare | modificare sursă]

Înaintea debutului, NU'EST a creat numeroase aparențe în muzica lor. Membrii NU'EST au fost dansatori de rezervă pentru trupa de fete After School , Blue Wonder Boy și au apărut în lansarea de crăciun - Love Letter.

Membrii NU'EST au activat de asemenea și solo. JR a apărut în videoclipul melodiei Bangkok City (Orange Caramel) și a colaborat cu UEE din trupa After School, pentru cântecul solo Sok Sok Sok.

Baekho a apărut în videoclipul piesei „Play Ur Love” de la After School și Minhyun și-a făcut apariția în videoclipul melodiei Shanghai Romance ( Orange Caramel) .

JR, Aron, Minhyun și Ren au colaborat de-a lungul timpului cu Lizzy din After School, în comercializarea „New Balance”.

2012 - Face și Action[modificare | modificare sursă]

NU'EST și-au început debutul cu primul single „Face” pe 15 martie 2012 și etapa debutului pe M Countdown în aceeași zi.

NU'EST au început primul lor reality show, Making Of A star: NU'EST Landing Operation (NU'EST operațiune în desfășurare) în timpul perioadei promoționale.

NU'EST au revenit cu primul lor mini-album: Action, pe 11 iulie 2012 și au devenit ambasadorii Asociației de Cercetași din Coreea (Korea's Scout Association). De-a lungul perioadei lor de promovare și restul anului au început să se extindă pe piață, global, având evenimente în Japonia, America, Australia și alte părți ale Asiei.

În decembrie NU'EST au avut o colaborare cu McDonald’s, filmând o reclamă pentru ei.

2013 - Hello și Sleep Talking[modificare | modificare sursă]

Baekho și Ren și-au început activitatea în actorie într-o dramă alături de UEE „Jeon Woo Chi” în ianuarie.

NU'EST au revenit cu al doilea mini - album Hello în 2013.

În timpul activităților de promovare au fost invitați să participe la SBS MTV Diary, împreună cu trupa de fete Hello Venus.

Pe 8 aprilie, Aron a devenit DJ la Arirang - Music Access.

NU'EST s-au întors pe 22 septembrie cu al treilea lor mini-album “Sleep Talking” și au început promovarea în aceeași zi.

NU'EST au început să între în piața chineză, în noiembrie cu adăugarea unui nou membru, Jason (Fu Long Fei), doar pentru promovările chineze, trupa având numele de NU'EST-M pe durata proiectului . Ei au înregistrat versiuni chineze pentru “Face” și “Sleep Talking” .

În luna decembrie Minhyun a jucat un mic rol în Reckless Family 3.

2014 - Re:BIRTH și Japanese debut[modificare | modificare sursă]

Cu ocazia aniversării de 400 de episoade Music Core , Ren a luat parte la proiectul Girl’s DaySomething, alături de Minhuk ( BTOB ) , Seungjin ( A-Jax ) și Hongbin ( VIXX ). NU'EST au revenit pe 9 iulie cu primul lor album full “Re:BIRTH”.

NU'EST au debutat în Japonia cu single-ul Shalala Ring pe 5 noiembrie.

Pe 11 noiembrie, ei au anunțat că Baekho va fi suspendat temporar din activitățile vocale, datorită unor probleme cu corzile vocale. El a avut o operație pe 2 decembrie, lipsind din NU'EST's Europe Tour și evenimentele de crăciun din Japonia.

2015 - I'm bad și lansare japoneză[modificare | modificare sursă]

NU'EST a lansat single-ul digital I'm Bad pe 27 februarie. Comercializarea single-ului a fost limitată până la data de 15 martie,cu ocazia aniversării lor de 3 ani de la debut. Baekho nu participat la înregistrarea melodiei principale, deoarece era în perioada de recuperare, după ce acesta a avut o operație la corzile vocale, însă a putut înregistra la celălalte melodii, care au apărut pe 19 aprilie.

Aron a încetat să mai fie DJ la Arirang Music Access, după doi ani petrecuți acolo.

NU'EST a lansat al doilea single japonez Na.Na.Na pe 20 mai.

Pe 14 August Aron a ocupat poziția de DJ la SBS PopAsia , având propriul lui show Aron's Hangout.

NU'EST a lansat primul lor album japonez Bridge the World pe 18 noiembrie, după pre-lansarea melodiilor Bridge the World, Cherry, Access To You și Eternal Rain.

2016: Q Is și Canvas[modificare | modificare sursă]

Al patrulea lor EP Q Is s-a lansat pe 17 February 2016 cu melodia principală "Overcome". Au început activitățile de promovare a doua zi.

NU'EST a lansat al cincilea EP Canvas și alături de acesta single-ul "Love Paint (Every Afternoon)" pe 29 august 2016. După 4 ani de activitate,grupul a fost nominalizat pentru prima oară la un music show-ul popular The Show. Din 20 septembrie, au fost niminalizați pentru locul 1 de 3 ori la rând. Pe 6 octombrie 2016, s-a lansat videoclipul pentru duo-ul "Daybreak" de pe albumul Canvas,interpretat de Minhyun și JR.

2017: Produce 101 Sezonul 2 și NU EST W[modificare | modificare sursă]

Patru membrii (JR, Minhyun, Baekho și Ren) au participat la emisiunea Produce 101 Sezonul 2 în prima jumătate a anului 2017. În timpul apariției lor în această emisiune, albumele lansate anterior, inclusiv Q Is și Canvas, au urcat în topurile coreene ca rezultat al popularității lor în timpul și după terminarea emisiunii. Produce 101 Sezonul 2 s-a încheiat cu clasificarea unuia dintre membrii trupei, Minhyun, pe locul 9, acesta fiind nevoit să devină un membru al grupului temporar Wanna One. În ultimul episod, Baekho s-a clasat pe locul 13, JR pe locul 14 și Ren pe locul 20. Din cauza contractului pe care l-a impus emisiunea în ceea ce privește formarea grupului temporar Wanna One, Minhyun va activa alături de această nouă trupă până la data de decembrie 2018, etapă după care se va întoarce la grupul lui inițial și va continua să performeze din nou ca membru permanent.

Ca urmare a participării lor la emisiunea Produce 101 Sezonul 2, JR și Ren au fost aleși ca model pentru campania de cosmetice de la Labiotte. De asemenea, JR s-a alăturat unui show difuzat pe JTBC, Night Goblin, unde este membru permanent.

Ceilalți patru membrii, vor continua activitățile sub numele de NU'EST W până când Minhyun se va întoarce. Litera "W" vine de la cuvântul "wait", din engleză, însemnând că grupul va aștepta întoarcerea lui Minhyun.

NU'EST W a lansat EP-ul de debut intitulat W, Here cu melodia principală "Where You At" pe 10 octombrie 2017. Fiecare dintre membrii a luat parte la crearea albumului și a primit cîte un cântec solo pentru a-și dovedi individualitatea. În prima oră după lansarea albumului pe chart-ul Melon, piesa "Where You At" a fost audiată de 42.395 de ori, în iTunes World Chart, s-a plasat pe locul 7 și a atins aproape statutul All-Kill, cucerind ulterior cele mai importante chart-uri muzicale din Coreea (Melon, Naver, Bugs, Soribada), iar după 14 ore după lansare clipul a ajuns la 1 milion de vizualizări.

Noul album a fost foarte bine primit, iar grupul a câștigat pentru prima oară locul 1 în cadrul unui show cu melodia "Where You At" pe 19 octombrie 2017 la M Countdown. A doua zi, NU'EST W wa câștigat locul 1 la Music Bank, din nou, cu aceeași melodie "Where You At." De la lansarea acesteia, vânzările albumului W, Here au depășit numărul de 200,000 de exemplare în doar prima săptămână, fapt datorită căruia NU'EST W a devenit al patrulea grup care a reușit să vândă 200,000 de exemplare în prima săptămână de promovare.De asemenea, NU'EST W este și cel mai mic grup care a reușit acest lucru.

Pe data de18 octombrie albumul W.HERE s-a plasat pe locul 5 în Billboard World Albums Chart.

Prima mult-așteptată victorie a lui NU'EST W cu melodia Where You At la M! Countdown! - 19 octombrie 2017. De asemenea, aceasta a fost prima victorie în cariera NU'EST!

2018: Who, You[modificare | modificare sursă]

În așteptarea lansării albumului Who, You, Pledis Entertainment a lansat o campanie publicitară de o zi pentru NU'EST W peTimes Square din New York, pentru a promova albumul și mulțumi fanii pentru susținere.[1] La 25 iunie 2018, NU'EST W a lansat cel de-al doilea EP, Who, You, și a început să promoveze single-ul "Dejavu"[2] În urma lansării sale, "Dejavu" a ocupat trei mari chart-uri muzicale coreene.

În luna ianuarie NU'EST W a ]ncheiat un contracte de modeling cu brand-ul de haine <<Hang Ten>>

Membri[modificare | modificare sursă]

  • Coreea de Sud Statele Unite ale Americii Aron (아론): născut Aaron Kwak, Data nașterii: 21 mai 1993.
  • Coreea de Sud JR (제이알): născut Kim Jong-Hyun (김종현), Data nașterii: 8 iunie 1995.
  • Coreea de Sud Baekho (백호): născut Kang Dong-Ho (강동호), Data nașterii: 21 iulie 1995.
  • Coreea de Sud Minhyun (민현): născut Hwang Min-Hyun (황민현), Data nașterii: 9 august 1995.
  • Coreea de Sud Ren (렌): născut Choi Min-Gi (최민기), Data nașterii: 3 noiembrie 1995.

Concerte / Turnee[modificare | modificare sursă]

An Concerte / Turnee
2012 NU'EST "The 1st Face to Face"
2013 NU'EST Show Time In Seoul
NU'EST Debut 1st Anniversary Live Show Time
NU'EST L.O.Λ.E. TOUR
2014 NU'EST Debut 2nd Anniversary Live Show Time 2
NU'EST Japan Tour One L.O.∧.E
NU'EST Latinoamerica Tour
NU'EST Autumn Live
Re:Sponse Europe Tour
NU'EST Re:Birth In Thailand
2015 NU'EST Live Tour Show Time 3
NU'EST First Solo Show In Dallas
NU'EST Summer Vacation In Korea
NU'EST World Tour Concert RE:VIVE
NU'EST Japan Tour "Bridge the World"
NU'EST "Bridge the World Live"
2016 NU'EST Live Tour Show Time 4
2017 NU'EST W "Love & Dream" Fanmeeting at South Korea
NU'EST W Fanmeet and Concert at Taiwan
NU'EST W Fanmeet and Concert at Hong Kong
2018 NU'EST W at KWave 2 Music Festival Malaysia
NU'EST W Double U concert at Seoul, South Korea.
NU'EST W Double U concert at Bangkok, Thailand.
NU'EST W Double U concert at Taipei, Taiwan.
NU'EST W Double U Encore Concert at Hong Kong
NU'EST W Double U Encore Concert at Thailand

Discografie[modificare | modificare sursă]

Articol principal: NU'EST discography

Premii, nominalizari[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de NU'EST

Soribada Best K-Music Awards[modificare | modificare sursă]

An Categorie Nominat Rezultat
2018
Bonsang Award
NU'EST W
Cistigat
New Hallyu Icon Award
Cistigat
Popularity Award (Male)
Nominalizat

Gaon Chart Music Awards[modificare | modificare sursă]

An Categoria Nominat Rezultat
2018 Song of the Year – July "If You" Nominalizat
Album of the Year – 4th Quarter W, Here Nominalizat
Song of the Year – October "Where You At" Nominalizat
Hot Performance of the Year NU'EST W Cistigat

Asia Artist Awards[modificare | modificare sursă]

An Categoria Nominat Rezultat
2017 Best Entertainer Award NU'EST W Cistigat
Popularity Award Nominalizat

Seoul Music Awards[modificare | modificare sursă]

An Categoria Nominat Rezultat
2013 Best Rookie Award NU'EST Nominalizat
Popularity Award Nominalizat
2018 Daesang Award NU'EST W Nominalizat
Bonsang Award Castigat
Popularity Award Nominalizat
Hallyu Special Award Nominalizat

Golden Disc Awards[modificare | modificare sursă]

An Categoria Nominat Rezultat
2013 Best Single Face Nominzalizat
Most popular artist NU'EST Nominalizat
New Rising Star NU'EST Nominalizat
2018 Disk Bonsang W, Here Castigat
Disk Daesang Nominalizat
Global Popularity Award NU'EST W Nominalizat

Mnet Asian Music Awards[modificare | modificare sursă]

An Categoria Nominat Rezultat
2017 Best Male Group NU'EST W Nominat
Artist of the Year Nominat
Discovery of the Year Castigat
2017 Favorite KPOP Star Nominat

Alte premii[modificare | modificare sursă]

An Premiu Categoria Nominat Rezultat
2012 Arirang's Simply K-Pop Awards Super Rookie Idol NU'EST Castigat
2015 Migu Music Awards Best Potential Group Castigat
2018 V Live Awards Global Artist Top 10 NU'EST W Castigat
Asia Model Awards Popular Star Award (Singer) Castigat
Special Asia Award Castigat
M Countdown[modificare | modificare sursă]
An Data Nominat
2017 19 Octombrie "Where you at"
Musik Bank[modificare | modificare sursă]
An Data Nominat
2017 20 Octombrie ''Where you at''
2018 6 iulie "Dejavu"

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://thestar.chosun.com. https://web.archive.org/web/20180829085834/http://thestar.chosun.com/site/data/html_dir/2018/06/25/2018062502259.html. Arhivat din original la . Accesat în .  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ OSEN. http://osen.mt.co.kr/article/G1110932870. Accesat în .  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)

Legături externe[modificare | modificare sursă]