John Doe (serial)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la John Doe (serial tv))
Pentru alte sensuri, vedeți John Doe (dezambiguizare).
Misteriosul John Doe
GenDramă
ActoriDominic Purcell
John Marshall Jones
Jayne Brook
William Forsythe
Sprague Grayden
Țară de origineS.U.A.
Nr. de sezoaneModificați la Wikidata
Nr. de episoade21
Producție
LocSeattle  Modificați la Wikidata
Difuzare
Canal originalFox Network
Difuzare originală20 septembrie 2002 - 25 aprilie 2003
Cronologie

Misteriosul John Doe este un serial de televiziune științifico-fantastic american care a fost difuzat pentru prima dată de către canalul FOX în perioada 2002-2003.

Personajul principal, John Doe, este un geniu al prezentului, poate răspunde la orice întrebare, mai puțin la întrebările despre propria persoană. John Doe ajută poliția în rezolvarea unor cazuri și încearcă să afle adevărul despre identitatea sa.

Synopsis[modificare | modificare sursă]

M-am trezit pe o insulă lângă Seattle. Nu știu cum am ajuns acolo. Sau cine eram. Dar se pare că știu tot în afară de astea. Sunt lucruri despre mine pe care nu le înțeleg. Un semn. Faptul că nu văd color. Și în timp ce darurile mele dau răspunsuri altora eu încă le caut pe ale mele. Mă numesc John Doe.

În scena de deschidere a episodului pilot, un om misterios se trezește pe o insula din largul coastelor din Seattle, Washington, gol, fără absolut nicio memorie despre cine este sau cum a ajuns acolo. Cu toate acestea, în afară detaliilor privind trecutul său, "John Doe", așa cum se numește el, pare să aibă acces la toate cunoștințele umane: el știe cât de multe adâncituri sunt pe o minge de golf, care este populația Marocului și alte astfel de informații obscure (sau nu chiar atât de obscure). El are și cunoștințe de specialitate despre orice, de la bursa de mărfuri la calculatoare. Pe parcursul serialului, John încearcă să găsească indicii despre trecutul său, folosind capacitățile sale neobișnuite în timp ce ajută persoanele aflate în unele încurcături. În cele din urmă devine clar faptul că o conspirație internațională cunoscută sub numele de Organizația Phoenix urmărește fiecare mișcare a lui John.

Cine este John Doe?[modificare | modificare sursă]

După ce serialul a fost anulat, unul dintre producătorii săi a dezvăluit secretul adevăratei identități a personajului principal într-un interviu acordat revistei americane TV Guide: Organizația Phoenix, a spus el, era un grup care efectua experiențe aproape de moarte. Ei credeau că puteau obține suma totală a cunoștințelor din univers în momentul morții, astfel încât l-au ucis John și l-au adus înapoi la viață pentru a avea acces la aceste cunoștințe.

Din vizionarea ultimului episod a reieșit că un prieten apropiat al lui John era, de fapt, adevăratul conducător al Organizației Phoenix.

Actori[modificare | modificare sursă]

Rolurile principale[modificare | modificare sursă]

Rolurile secundare[modificare | modificare sursă]

Episoade[modificare | modificare sursă]

  1. Pilot
  2. Blood Lines
  3. Do, Re. Me
  4. Past Imperfect
  5. John Deux
  6. Low Art
  7. Mind Games
  8. Idaho
  9. Manifest Destiny
  10. The Mourner
  11. John D.O.A
  12. Tone Dead
  13. Family Man
  14. Ashes to Ashes
  15. Psychic Connection
  16. Illegal Alien
  17. Doe or Die
  18. Save As...John Doe
  19. Shock to the System
  20. Remote Control
  21. The Rising

Note[modificare | modificare sursă]


Legături externe[modificare | modificare sursă]