GreenWEEE International

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la GreenWEEE)
Sari la navigare Sari la căutare

GreenWEEE International este o companie care activează în domeniul reciclării deșeurilor din România. Compania deține cea mai mare fabrică de reciclare a echipamentelor electrice și electronice din, primind spre tratare toate categorii de DEEE-uri asa cum sunt definite in HG 1037/2010, inclusiv baterii si acumulatori. România, la Frasinu, lângă Buzău, inaugurată în aprilie 2009[1]. Fabrica a fost construită printr-o investiție de 10 milioane de euro, are o suprafață 10.000 de metri pătrați și are în prezent 170 de angajați[2][1].

Partenerii Greenweee care asigura fluxul de deseuri destinate tratarii si reciclarii sunt asociatiile colective responsabile cu gestionarea de deseuri de echipamente electrice si electronice (RoRec, Ecotic, CCR Logistics Systems, Relectra, Recolamp ), operatorii individuali din industria echipamentelor electrice si electronice, companiile de salubritate, companiile de colectare a deseurilor, primariile, scolile sau companiile ce detin deseuri de echipamente electrice si electronice .

Procesul de reciclare are un anumit specific pentru fiecare linie si se parcurg urmatoarele etape: 1. Recuperare: se verifica daca DEEE-urile mai sunt in stare de functionare in vederea reutilizarii 2. Pre-tratare: se separa si se sorteaza deseurile si se extrag substantele periculoase 3. Tratarea: maruntirea echipamentelor in diverse etape tehnologice 4. Separare fractii: metale – nemetale, feroase – neferoase si se separa substantele periculoase: freon, cadmiu, mercur, plumb

Deseurile sunt procesate in fractii cat mai omogene : metale feroase si neferoase, plastice, spuma poliuretanica, sticla, lemn, extragerea substantelor periculoase : freon, ciclopentan, mercur, cadmiu, plumb.

Greenweee dispune de o platforma tehnologica ce recupereaza agentii de racire proveniti din aparate frigorifice si AC, depasind cele mai exigente norme ecologice europene in vigoare, conform art 6 al Directivei UE 2002/96.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Reciclare pe picior mare | VIDEO, 29 aprilie 2009, evz.ro, accesat la 29 aprilie 2009
  2. ^ „Moara” care reciclează milioane de euro, 06 martie 2010, evz.ro, accesat la 6 martie 2010