Fișier:Serviciu de birou al familiei regale (Istorie) 2679 11.06.2003 Tezaur 6748D42F353C4F2B94779D9A297212C5.jpg

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Descriere fișier[modificare | modificare sursă]

Descriere

română Serviciul de birou a fost oferit reginei Maria cu ocazia căsătoriei sale cu principele Ferdinand de către tatăl său, ducele de Edinburgh. Serviciul este format din cinci piese, postament din lemn, suport din argint cu două călimări, și mapă.

Postamentul de lemn este înalt, de formă dreptunghiulară. Pe suprafața acestuia apar inscripțiile următoare: "TO MRM. PRINCESS MARIE OF EDINBURGH/ON HER MARIAGE/FROM THE ROYAL OFFICERS SERVING IN THE PLYMOUTH COMMAND/UNDER H.R.H. THE DUKE OF EDINBURGH/COMMANDER ÎN CHIEF", frontal, iar în spate "M" încoronat și data de 10 ianuarie 1893.

Suportul, din argint, se sprijină pe patru picioare, sub formă de leu. Călimările sunt realizate din cristal alb, cu ramă și capac din argint (montate pe suport). La mijloc, este așezată o statuetă reprezentând-o pe Atena, pe un postament prismatic, cu patru steaguri emailate (steagul Marii Britanii și a României) și un scut oval și două ancore cu lanț. Steagurile, scutul și postamentul sunt mobile.

Mapa de birou, din piele, are coperta superioară ferecată cu argint, pe care sunt aplicate două steaguri emailate alb, roșu (steagul Marii Britanii) albastru o coroană și litera "M". În interior este rips morat, mapa prezentând și un locaș pentru hârtie.

Sursa

Serviciu de birou al familiei regale

Data

1893.

Autor

Fișă: Georgescu, Florin

Permisiune

Vezi mai jos

Licențiere[modificare | modificare sursă]

Creative Commons License
Această imagine este oferită sub licența
Creative Commons Atribuire - Partajare-în-condiții-identice 4.0 Internațional (CC-BY-SA-4.0).
Creative Commons AttributionCreative Commons ShareAlike

Istoricul fișierului

Apăsați pe Data și ora pentru a vedea versiunea trimisă atunci.

Data și oraMiniaturăDimensiuniUtilizatorComentariu
actuală29 septembrie 2021 01:07Miniatură pentru versiunea din 29 septembrie 2021 01:07364x499 (21 KB)Strainubot (discuție | contribuții)Imagine Cimec nouă

Informații