Fișier:Ordinul Turnul și Spada - Colanul (Medalistică) 2739 07.12.2011 Tezaur 93ED76BEB9AD4DDD8FCB82897077C9A4.jpg

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Descriere fișier[modificare | modificare sursă]

Descriere

română
Descriere revers: Lanțul este la fel, diferă reprezentarea torfeelor pe sistemul de închidere și Însemnul prin reprezentarea din centru: carte deschisă (Constituția Monarhiei), având pe fila 2 legendă pe patru rânduri.
Legendă revers: PELO REI ET PELA LEI (pe însemn) CARTA/CONS/TITU/CIONAL(pe cartea din centrul însemnului)
Descriere avers: Colanul (37469 a): lanț rupt în două fragmente, din șase elemente în formă de turn (aur, crenelurile, ferestrele și ușile emailate albastru, emailul foarte ușor căzut) și patru elemente în formă de cununi de stejat străbătute de spadă (aur și email verde și albastru - spadele; foarte ușor căzut), prinse prin 10 elemente geometrice cu rozetă la mijloc (aur și email albastru, foarte ușor căzut). Lanțul se încheie cu un sistem ce are pe avers și revers trofee diferit reprezentate. De lanț este prins (cu un anou din MC) Însemnul (37.469 b): cunună de stejar peste care este lasată stea cu cinci raze emailate alb, având la mijloc medalion în centru cu o cunună de stejar străbătută de spadă. Medalionul are la exterior două cercuri, una din rozete (aur), cealaltă ci emailat albastru pe care este legenda (aur). Emailul de pe avers parțial căzut. Deasupra stelei este plasat un turn cu creneluri, fereastră și ușă emailate albastru.

Sursa

Ordinul Turnul și Spada - Colanul

Data


Autor

Fișă: Pârvan, Katiușa

Permisiune

Vezi mai jos

Licențiere[modificare | modificare sursă]

Creative Commons License
Această imagine este oferită sub licența
Creative Commons Atribuire - Partajare-în-condiții-identice 4.0 Internațional (CC-BY-SA-4.0).
Creative Commons AttributionCreative Commons ShareAlike

Istoricul fișierului

Apăsați pe Data și ora pentru a vedea versiunea trimisă atunci.

Data și oraMiniaturăDimensiuniUtilizatorComentariu
actuală12 octombrie 2021 21:59Miniatură pentru versiunea din 12 octombrie 2021 21:59697x500 (64 KB)Strainubot (discuție | contribuții)Imagine Cimec nouă