Sari la conținut

Fișier:Monedă dacică de tip Vârteju-București (Numismatică) 2273 17.05.2007 Fond 8C53B6E84CF44014AED2AD2A1681148C.jpg

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Mărește rezoluția imaginii(379 × 719 pixeli, mărime fișier: 75 KB, tip MIME: image/jpeg)

Descriere fișier[modificare | modificare sursă]

Descriere

română
Descriere revers: Cal mult schematizat, la trap, spre stânga, cu piciorul drept din față ridicat. Piciorul stâng din față este redat printr-o linie dreaptă, cu două globule la genunchi și o globulă la capăt. Corpul este format din două mari proeminențe, separate printr-un unghi. Picioarele sunt redate din linii frânte, cu câte o globulă la încheieturi și la capete. În locul călărețului apar două globule.
Descriere avers: Capul lui Zeus mult schematizat, spre dreapta. Ochiul este înlocuit cu o globulă, la fel și gura, iar bărbia este reprezentată prin trei globule. Fruntea și nasul nu sunt vizibile, piesa fiind tocită. Cele două ovale de pe față au fost ușor modificate. Cel mare este mai voluminos la partea de sus, cel de jos, mai mic, are forma literei D, cu capetele mai ascuțite. În dreapta, trei linii pornesc din apropierea ovalului mare, cele două de deasupra unindu-se într-un unghi ascuțit. Sub ovalul cel mic sunt două linii paralele și un arc de cerc neregulat, cu capetele în sus, iar sub ovalul mare, în stânga un unghi ascuțit, cu vârful în sus; între laturile sale o linie, iar sub el alte două linii paralele.

Sursa

monedă dacică de tip Vârteju-București

Data

II-I a.Chr.

Autor

Fișă: Suciu, Viorica

Permisiune

Vezi mai jos

Licențiere[modificare | modificare sursă]

Creative Commons License
Această imagine este oferită sub licența
Creative Commons Atribuire - Partajare-în-condiții-identice 4.0 Internațional (CC-BY-SA-4.0).
Creative Commons AttributionCreative Commons ShareAlike

Istoricul fișierului

Apăsați pe Data și ora pentru a vedea versiunea trimisă atunci.

Data și oraMiniaturăDimensiuniUtilizatorComentariu
actuală13 octombrie 2021 05:40Miniatură pentru versiunea din 13 octombrie 2021 05:40379x719 (75 KB)Strainubot (discuție | contribuții)Imagine Cimec nouă