Fișier:Marea Cruce pentru militari a ordinului belgian Leopold I (Medalistică) 2617 05.11.2012 Tezaur B6C6F7E0D49D4310A06A90073DF15C50.jpg

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Descriere fișier[modificare | modificare sursă]

Descriere

română
Descriere revers: Însemnul: este la fel cu aversul, dar medalionul central are o monogramă ornamentată (3 sigle din AV pe email negru), iar pe cercul emailat roșu este o cunună laur (AV). Placa: stea rombică cu perforații, de care se prinde sistemul de fixare de Eșarfă (ac), cu 8 fire AR ce prind elementele de pe avers și alte 2 elemente (AR) pentru fixarea în piept, un medalion central cu numele casei (legendă circulară la centru în c.l.i. legendă pe 6 rânduri).
Legendă revers: Însemnul: Pe medalionul central legendă circulară în c.l.e monogramate siglele RLR (Leopoldus Rex Begiae). Placa: pe medalionul central legendă circulară SPECIALITE DE CROIX & RUBANS D’ORDRES ”BRUXELLES”. În centru legendă pe 6 rânduri GUSTAVE/ WOLFERS/ BIJOUTIER/ RUE DE LA/ MADELEINE/ 55.
Descriere avers: Însemnul (37445 a): Stea emailată alb, din 8 vârfuri terminate cu bobițe din AV. La mijloc medallion, în centru leul olandez (AV), în jur cerc email roșu cu legendă (litere AV), între c.l.i. și c.p.e. (ambele din AV). Între brațele crucii ghirlandă de măslin (dreapta) și stejar (stânga), din AV, din email verde și roșu, legată jos cu panglică (AV). Deasupra crucii 2 săbii încrucișate, deasupra lor, element în V în jos (AV) care fixează coroană crucigeră închisă (AV) de care se prinde inelul de fixare de Eșarfă. Placa (37445 c): stea rombică din AR tăiat briliant. Peste stea sunt aplicate 2 spade încrucișate, iar peste ele medalionul Ordinului (descris mai sus), doar că cercul exterior este ornamentat (AV). Eșarfa este mov.

Sursa

Marea Cruce pentru militari a ordinului belgian Leopold I

Data

1832

Autor

Fișă: Pârvan, Katiușa

Permisiune

Vezi mai jos

Licențiere[modificare | modificare sursă]

Creative Commons License
Această imagine este oferită sub licența
Creative Commons Atribuire - Partajare-în-condiții-identice 4.0 Internațional (CC-BY-SA-4.0).
Creative Commons AttributionCreative Commons ShareAlike

Istoricul fișierului

Apăsați pe Data și ora pentru a vedea versiunea trimisă atunci.

Data și oraMiniaturăDimensiuniUtilizatorComentariu
actuală12 octombrie 2021 04:35Miniatură pentru versiunea din 12 octombrie 2021 04:35273x500 (24 KB)Strainubot (discuție | contribuții)Imagine Cimec nouă

Informații