Fișier:Marea Cruce a Ordinului finlandez Trandafirul Alb (Medalistică) 2606 02.11.2012 Tezaur 3FBB7E8850DC4BAA865D33C724CA2A76.jpg

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Descriere fișier[modificare | modificare sursă]

Descriere

română
Descriere revers: Însemnul: cruce emailată alb la fel cu aversul, dar fără medallion central. Placa: stea lisă cu 5 brațe, medallion central lis, dar cartuș pe care este incizat ATTILANDER, altul cu 813 H, alte 3 cu marcaje de AR. Pe un braț al stelei cartuș cu ATTILANDER. Sistem de fixare de piept (ac) din AR aurit.
Legendă revers: Însemnul: anepigraf. Placa: pe medalion central 5 cartușe pe care este incizat ATTILANDER, 813 H, marcaje de AR.
Descriere avers: Însemnul: Crucea Sf. Gheorghe emailată alb cu margine din AR aurit. Între brațele crucii bustul leului finlandez (leu încoronat, cu gura deschisă și limba scoasă, ține sabie paralel cu solul. Din AR aurit.) În centrul crucii medalion cu reprezentarea unui trandafir trasat cu AR aurit pe email alb, pe fond email albastru. De brațul de sus al crucii fixat sistem de prindere de eșarfă (pe inelul prins de brațul crucii marcaje pentru AR și Casă). Eșarfa: (116772) rips albastru închis. Placa - stea din 5 brațe formate din câte 7 raze (AR) plasată peste o alta mai joasă, formată din câte 3 rânduri de câte 5 solzi (AR aurit). În centrul stelei medalion emailat, trandafir alb trasat cu AR aurit pe email bleu, în jur legendă cu litere AU pe email negru, între cercuri din AR aurit.

Sursa

Marea Cruce a Ordinului finlandez Trandafirul Alb

Data

1919

Autor

Fișă: Pârvan, Katiușa

Permisiune

Vezi mai jos

Licențiere[modificare | modificare sursă]

Creative Commons License
Această imagine este oferită sub licența
Creative Commons Atribuire - Partajare-în-condiții-identice 4.0 Internațional (CC-BY-SA-4.0).
Creative Commons AttributionCreative Commons ShareAlike

Istoricul fișierului

Apăsați pe Data și ora pentru a vedea versiunea trimisă atunci.

Data și oraMiniaturăDimensiuniUtilizatorComentariu
actuală9 octombrie 2021 23:59Miniatură pentru versiunea din 9 octombrie 2021 23:59700x299 (35 KB)Strainubot (discuție | contribuții)Imagine Cimec nouă

Informații