Fișier:Marea Cruce a Ordinului Leul Alb, civil (Medalistică) 2618 05.11.2012 Tezaur 9FF14C8E63D145359808104D2DA7664D.jpg

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Descriere fișier[modificare | modificare sursă]

Descriere

română
Descriere revers: Însemnul: pe brațele crucii scuturi cu stemele Provinciilor ce alcătuiau atunci Cehoslovacia (Boemia, Slovacia, Moravia, Silezia, Rutenia), din AR aurit. Între brațele crucii frunze de tei (AR aurit) .De brațul de sus al crucii este un mic inel care prinde o cunună de tei cu două ramuri de palmier încrucișate în interior (la Ordinul civil) din AR aurit. De aceasta se prinde sistemul de fixare de Eșarfă. Central, medalion emailat roșu pe care sunt inițialele Republicii Ceho-Slovace monogramate (AR aurit), având în jur un cerc (AR aurit) cu inscripție. Placa (147147 b): 8 raze striate vertical, este lisă, are un sistem de prindere în piept (ac) pe care sunt ințialele casei și două marcaje pentru argint. Lipsă medalion central.
Legendă revers: Însemnul: VÍTĚZI PRAVDA, legendă circulară în cercul din AR aurit. Placa: lisă, pe ac ințialele casei (KK) și două marcaje pentru argint.
Descriere avers: Însemnul: (116749 a) Cruce cu 5 brațe emailate roșu. În centru leul boemian (AR) având pe piept scut cu cruce dublă. Între brațele crucii frunze de tei (AR aurit). De brațul de sus al crucii este un mic inel care prinde o cunună de tei cu două ramuri de palmier încrucișate în interior (la Ordinul civil) din AR aurit. De aceasta se prinde sistemul de fixare de Eșarfă.. Placa (116749 b): Stea cu 8 vârfuri striate vertical, la centru medalion emailat roșu cu leul boemian (AR aurit) înconjurat de un cerc tot emailat roșu cu legendă. Eșarfa (116749 c) este din rips roșu cu dungă albă spre margine. Pe inelul de prindere de Eșarfă inițialele casei (KK). Smalțul foarte ușor sărit de pe brațul de sus al crucii Însemnului (revers).

Sursa

Marea Cruce a Ordinului Leul Alb, civil

Data

1922

Autor

Fișă: Pârvan, Katiușa

Permisiune

Vezi mai jos

Licențiere[modificare | modificare sursă]

Creative Commons License
Această imagine este oferită sub licența
Creative Commons Atribuire - Partajare-în-condiții-identice 4.0 Internațional (CC-BY-SA-4.0).
Creative Commons AttributionCreative Commons ShareAlike

Istoricul fișierului

Apăsați pe Data și ora pentru a vedea versiunea trimisă atunci.

Data și oraMiniaturăDimensiuniUtilizatorComentariu
actuală12 octombrie 2021 15:07Miniatură pentru versiunea din 12 octombrie 2021 15:07700x252 (34 KB)Strainubot (discuție | contribuții)Imagine Cimec nouă

Informații