Fișier:Leul Alb, militar în grad de ofițer (Medalistică) 2052 15.01.2013 Fond A9A6CA3B64A24875969143D9A8755E8E.jpg

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Descriere fișier[modificare | modificare sursă]

Descriere

română
Descriere revers: Pe brațele crucii scuturi cu stemele Provinciilor ce alcătuiau atunci Cehoslovacia (Boemia, Slovacia, Moravia, Silezia, Rutenia), din argint aurit. Între brațele crucii câte o frunză de tei (argint aurit). De brațul de sus al crucii este un mic inel care prinde o cunună de tei cu două săbii încrucișate în interior (la Ordinul militar) din argint aurit. De aceasta se prinde sistemul de fixare de Panglică. Central, medalion emailat roșu pe care sunt inițialele Republicii Ceho-Slovace monogramate (argint aurit), având în jur un cerc (argint aurit) cu inscripție. Foarte bun.
Legendă revers: VÎTEZI PRAVDA, legendă circulară în cercul din AR aurit.
Descriere avers: Cruce cu 5 brațe emailate roșu. În centru leul bhoemian (AR) având pe piept scut cu cruce dublă. Între brațele crucii câte o frunză de tei (argint aurit). De brațul de sus al crucii este un mic inel care prinde o cunună de tei cu două săbii încrucișate în interior (la Ordinul militar) din Argint aurit. De aceasta se prinde sistemul de fixare de panglică. Panglica este din rips roșu cu dungă albă spre margine, cu o rozetă pe față. Pe inelul de prindere de panglică inițialele casei (KK). Foarte bun. În cutie.

Sursa

Leul Alb, militar în grad de ofițer

Data

1922

Autor

Fișă: Pârvan, Katiușa

Permisiune

Vezi mai jos

Licențiere[modificare | modificare sursă]

Creative Commons License
Această imagine este oferită sub licența
Creative Commons Atribuire - Partajare-în-condiții-identice 4.0 Internațional (CC-BY-SA-4.0).
Creative Commons AttributionCreative Commons ShareAlike

Istoricul fișierului

Apăsați pe Data și ora pentru a vedea versiunea trimisă atunci.

Data și oraMiniaturăDimensiuniUtilizatorComentariu
actuală12 octombrie 2021 19:05Miniatură pentru versiunea din 12 octombrie 2021 19:05460x500 (54 KB)Strainubot (discuție | contribuții)Imagine Cimec nouă

Informații