Fișier:Costum de ceremonie aparținând lui Nicolae Titulescu (Istorie) 2679 11.06.2003 Tezaur 140EC6231C4740CC96BBFED47BFAD7A5.jpg

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Descriere fișier[modificare | modificare sursă]

Descriere

română Costumul se compune din trei piese, frac, pantalon și vestă.

Fracul este realizat din stofă de culoare bleu marin. Reverele sunt pe față dublate cu rips. Mânecile sunt căptușite cu mătase de culoare albă, iar fracul, în interior cu mătase de culoare bleu marin. Pe interior, în partea dreaptă fracul prezintă un buzunar, cu etichetă, al cărei conținut este următorul: "HILL BROTHERS LONDON LTD Mrs Prf. N. Titulesco". Eticheta conține totodată și dimensiunile piesei, fiind indicată și nuanța de bleu marin pe care o are.

Pantalonul este confecționat din aceeași stofă de culoare bleu marin, cu vipușcă dublă de aceeași nuanță. În partea superioară a pantalonului, în spate se află o gaică cu cataramă, de care se prindeau două bretele (confecționate din pânză de culoare neagră). Pe suprafața cataramei se află inscripția: "BRITISH".

Vesta este confecționată din bumbac, având piepții realizați dintr-o pânză mai groasă, în timp ce spatele este croit din pânză cu o textură mai fină. Partea din spate prezintă un cordon, format din două fragmente, care se închide printr-o cataramă, pe suprafața căreia apare inscripția "SULKA". Pe reversul unui fragment al cordonului se află o etichetă cu următorul conținut: "A. SULKA and COMPANY - 2 Rue de Castiglione PARIS. LONDON, NEW YORK, CHICAGO - M N. Titulesco". Vesta se încheie în față cu 4 nasturi din sidef, având și 4 buzunare (dispuse câte două, pe piepți).

Sursa

Costum de ceremonie aparținând lui Nicolae Titulescu

Data

1/2 sec. XX.

Autor

Fișă: Tomescu, Dorina

Permisiune

Vezi mai jos

Licențiere[modificare | modificare sursă]

Creative Commons License
Această imagine este oferită sub licența
Creative Commons Atribuire - Partajare-în-condiții-identice 4.0 Internațional (CC-BY-SA-4.0).
Creative Commons AttributionCreative Commons ShareAlike

Istoricul fișierului

Apăsați pe Data și ora pentru a vedea versiunea trimisă atunci.

Data și oraMiniaturăDimensiuniUtilizatorComentariu
actuală29 septembrie 2021 19:18Miniatură pentru versiunea din 29 septembrie 2021 19:18406x499 (28 KB)Strainubot (discuție | contribuții)Imagine Cimec nouă

Informații