Fișier:Chipiu al generalului Eremia Grigorescu (Istorie) 2785 21.08.2003 Tezaur 2F199F2E568F4E468797E631ABCE1DE8.jpg

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Descriere fișier[modificare | modificare sursă]

Descriere

română Chipiu de general de corp de armată. A aparținut lui Eremia Grigorescu, comandantul Armatei I române în timpul Primului Război Mondial. Este din postav de culoare verde-cenușiu, având pe galonul de general o broderie lată din fir canetil-aurit, trei rânduri de frunze de stejar, caracteristice gradului de general de corp de armată. Cozorocul este din lac, deasupra căruia, în centru, apare soarele cu o stea în cinci colțuri – semn distinctiv pentru generali. Trei trese din fir auriu înconjoară chipiul în zona centrală, iar altele trei, tot din fir auriu, apar pe partea verticală, acestea fiind corespunzătoare gradului de general de corp de armată. Chipiul are pereții laterali puțin turtiți. Pe partea interioară, central, apare un blazon cu inscripția „Trade Mark", iar sub el, numele atelierului: „Parkington".

Modificările intervenite la uniformele Armatei Române la începutul Primului Război Mondial, au adus introducerea pentru ținuta de ceremonie a chipiului verde-cenușiu, în afara celui de campanie, prevăzut cu o singură tresă pentru toate gradele.

Sursa

Chipiu al generalului Eremia Grigorescu

Data

1916-1918

Autor

Fișă: Constantinescu, Șerban; Ilie, Oana

Permisiune

Vezi mai jos

Licențiere[modificare | modificare sursă]

Creative Commons License
Această imagine este oferită sub licența
Creative Commons Atribuire - Partajare-în-condiții-identice 4.0 Internațional (CC-BY-SA-4.0).
Creative Commons AttributionCreative Commons ShareAlike

Istoricul fișierului

Apăsați pe Data și ora pentru a vedea versiunea trimisă atunci.

Data și oraMiniaturăDimensiuniUtilizatorComentariu
actuală28 septembrie 2021 06:23Miniatură pentru versiunea din 28 septembrie 2021 06:23549x500 (52 KB)Strainubot (discuție | contribuții)Imagine Cimec nouă

Informații