Evenimentul (1991)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Evenimentul (1990))

Evenimentul
Informații generale
Țara România
Data fondării1991
Limbăromână
SediuIași
Prezență online
https://www.ziarulevenimentul.ro/

Evenimentul, menționat în antet Evenimentul Regional al Moldovei, este un cotidian regional de informații și publicitate din zona Moldovei (România), editat de SC Ziarul Evenimentul SRL din Iași.

A apărut în 1991, după Revoluție, reluând titlul unui ziar editat pentru prima oară la Iași în 1893, dar nu și orientările acestuia. A devenit în timp cel mai important ziar de mică publicitate pe plan local, cu o distribuție regională.[1] Ziarul nu este angajat politic, financiar sau de altă natură, singura politică a redacției fiind aceea de a asigura calitatea informațiilor, prin promptitudine și consistență.

Echipa redacțională[modificare | modificare sursă]

Echipa redacțională este formată din redactori și colaboratori cu multă experiență, dar și din tineri, toți avînd același mod profesionist de a trata informațiile. Ziarul este recunoscut pentru echilibrul cu care abordează absolut toate subiectele.[necesită citare]

Aria de difuzare[modificare | modificare sursă]

În varianta tipărită, cotidianul Evenimentul are o arie de distribuție care cuprinde șase județe: Iași, Bacău, Botoșani, Neamț, Suceava și Vaslui.

În primul trimestru din 2008, ziarul a avut o medie lunară de circa 6.100 de copii difuzate pe apariție.[1]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b De ce au apărut, deodată, femei goale pe coperta ziarului Evenimentul? Arhivat în , la Wayback Machine., 10 iulie 2008, Ieșeanul, accesat la 11 septembrie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]