Bard College Berlin

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la European College of Liberal Arts)
Salt la: Navigare, căutare
Bard College Berlin, A Liberal Arts University
Logo
Seminar Bard College Berlin, 2013.jpg
Informații
Fondată 1999
Tip Privat
Localizare
Țara Flag of Germany.svg Germania
Unitate administrativă Berlin  Modificați la Wikidata
Oraș Berlin
Campus Urban
Conducere
Director Florian N. Becker
Decan Catherine Toal
Cifre cheie
Corp didactic 20
Studenți 140
Prezență web
http://www.berlin.bard.edu

Bard College Berlin, A Liberal Arts University (cunoscută anterior ca ECLA, "European College of Liberal Arts") este o universitate privată din Berlin, Germania. Această instituție a fost fondată ȋn 1999 ca o asociație non-profit, sub conducerea lui Stephan Gutzeit. Primul decan a fost Erika Anita Kiss. Ȋncepând cu 2003 Peter Hajnal și Thomas Norgaard au fost responsabili de crearea unei programe de studiu. Instituția a funcționat inițial ca școală de vară, cu un program de șase săptămâni numit International Summer University. Acestui program i s-au adăugat ulterior ȋncă două, care se desfășoară pe parcursul unui an: Academic Year și Project Year. Ȋn octombrie 2009 a fost inaugurată o licență de patru ani: "BA in Humanities, the Arts, and Social Thought". În noiembrie 2011, ECLA a devenit parte din Bard College, New York, SUA, iar numele instituției s-a schimbat în Bard College Berlin, A Liberal Arts University. Un al doilea program de studii de licență de patru ani, "BA in Economics, Politics and Social Thought", a fost introdus începând cu toamna anului 2014.[1] Contrar normelor de funcționare ale instituțiilor dedicate ȋnvățământului superior, Bard College Berlin nu are departamente sau catedre și programa de studiu este dedicată ȋn totalitate studiilor multidisciplinare. Bard College Berlin este una dintre puținele instituții europene cu modelul educațional de arte liberale. Atât studenții cât și profesorii vin din toate părțile lumii și engleza este limba de lucru.

Studii[modificare | modificare sursă]

Programe academice[modificare | modificare sursă]

Seminar la Bard College Berlin

Bard College Berlin oferă următoarele programe de studii:

  • B.A. in Humanities, the Arts and Social Thought (4 ani)
  • B.A. in Economics, Politics and Social Thought (4 ani)
  • Academy Year (1 an)
  • Engagement Year (1 an)
  • Project Year (1 an)
  • Arts and Society in Berlin (program de schimb de un semestru)
  • Begin in Berlin (program de schimb de un semestru)
  • LAB Berlin (program de schimb de un semestru)

Acreditare

În februarie 2011 Bard College Berlin a fost recunoscută statal ca universitate privată de către Senatsverwaltung für Bildung, Wissenschaft und Forschung des Landes Berlin. Dreptul de a acorda gradul BA a fost conferit de agenția germană de acreditare ACQUIN în 2013 pentru programul Humanities, the Arts and Social Thought, respectiv în 2015 pentru programul Economics, Politics, and Social Thought.[2][3] Studenții au posibilitatea de a primi atât un grad BA recunoscut în Germania, cât și un grad BA american din partea Bard College din New York.

Corp profesoral și colaborări[modificare | modificare sursă]

Bard College Berlin este locul de ȋntâlnire al profesorilor dedicați studiului ȋn varii domenii relevante pentru studiul artelor liberale. Principalul câmp de interes ȋl reprezintă științele umaniste, ȋn special filozofia, literatura, teoria politică și istoria artelor, dar și biologia, economia, istoria, matematica, muzicologia, sociologia sau teologia. Membrii corpului profesoral sunt selectionați ȋn funcție de meritele academice dar și luând ȋn considerare capacitatea lor de a se integra ȋntr-un proiect dedicat problematicilor studiului valorilor, o practică ce pune la ȋncercare separarea pe departamente a unei instituții de ȋnvățământ. Ȋn afară de membrii permanenți ai corpului profesoral, studenții au ocazia să cunoască și să asiste la cursurile și seminariile profesorilor invitați. Printre ei s-au numărat și: Horst Bredekamp (Humboldt), Terrell Carver (Bristol), Lynn Catterson (Columbia), David Colander (Middlebury), Lorraine Daston (Max Planck Institute, Berlin), Hans Fink (Århus), Rivka Galchen (autor Atmospheric Disturbances), Edith Hall si Stephen Halliwell (St Andrews), Stephen Houlgate (Warwick), Ira Katznelson (Columbia), Sabina Lovibond (Oxford), Stephen Maurer (Swarthmore), Heinrich Meier (Munich), Glen Most (Chicago), Stephen Mulhall (Oxford), Stephanie Nelson (Boston), Susan Neiman (Einstein Forum, Berlin), Anthony Price (Birkbeck), Christoff Rapp (Humboldt), Martin Ruehl (Cambridge), Roger Scruton (Oxford and Washington).


Legături externe[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]